Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 15 mei 2004

* MAN OVERLEDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart voor tien werd een 21-jarige man uit Rotterdam op het Wilhelminaplein neergestoken. Het slachtoffer liep met een groep vrienden over het Wilhelminaplein en kreeg, ter hoogte van de bushalte, ruzie met een 23-jarige man uit Rotterdam. Op een gegeven moment ontstond een vechtpartij wat werd beslecht met een steekpartij. De 21-jarige Rotterdammer raakte ernstig gewond en werd vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. Hier overleed hij enige tijd later aan zijn verwondingen.
De verdachte, een 23-jarige Rotterdammer, werd op aanwijzingen van een getuige op de Lodewijk Pincoffsweg aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag werden in woningen aan de Schiebroekselaan en de Voornsestraat hennepkwekerijen van in totaal 1575 hennepplanten ontmanteld. Politiemensen van district Zuid stelden vrijdagmiddag omstreeks half vijf, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een woning aan de Voornsestraat in. In twee ruimtes van de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van in totaal 851 hennepplanten. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld. In een woning aan de Schiebroekselaan werd na klachten van omwonenden een onderzoek ingesteld. In de kelder werden twee hennepkwekerijen gevonden van in totaal 724 hennepplanten. Tevens werd geconstateerd dat de stroom voor de hennepkwekerij illegaal werd afgetapt. De 36-jarige eigenaar van de hennepkwekerij werd aangehouden en na opgemaakt proces-verbaal heengezonden. De 1575 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.


* BLAUWE VERRASSING DISTRICT ROTTERDAM-CENTRUM

ROTTERDAM - In het centrum van Rotterdam vonden vrijdag vanaf acht uur 's ochtends tot tien uur 's avonds grootschalige politie-acties plaats, waarbij door het district-Centrum zoveel mogelijk politiemensen op straat aanwezig waren. De acties en controles waren gericht op de Aanpak Scooter Overlast (ASO), verkeer, openbaar vervoer en bedelen. Tijdens verkeers- en bromfietscontroles op het Eendrachtsplein, de Westzeedijk, Blaak en Maasboulevard werden in totaal 670 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen tijdens het autorijden, rijden onder invloed van alcohol, niet voor laten gaan van voetgangers op een oversteekplaats, rijden over het fietspad en door rood licht rijden. Bromfietsers werden onder meer bekeurd voor het niet dragen van de helm, onverzekerd rondrijden, rijden over het trottoir en overschrijden van het vermogen. Tijdens controles van een aantal coffeeshops werd één zaak op last van de brandweer en Eneco gesloten en de bovenetage van een ander pand afgesloten. Verder werd proces-verbaal opgemaakt voor een door Eneco geconstateerde zegelverbreking, het aantreffen van minderjarigen in een coffeeshop en het niet hebben van de vereiste vergunning voor een kansspeelautomaat. Ook werd een hoeveelheid softdrugs in beslag genomen. Door vervoersbedrijven werden, in samenwerking met politiemensen, 3000 reizigers gecontroleerd, waarna 128 reizigers een bekeuring kregen voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs.

Door de recherche werd een onderzoek in een woning ingesteld. Hierbij werden drie mensen aangehouden, één vuurwapen en een hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.


* SCHOT GELOST IN CAFÉ
SCHIEDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart voor elf werd een 32-jarige Schiedammer aangehouden, nadat hij in een café aan het Broersveld een plaatsgenoot had bedreigd met een vuurwapen en een schot had gelost.
De verdachte, een 32-jarige man uit Schiedam, kreeg ruzie met een 41-jarige Schiedammer waarna een vechtpartij ontstond. De 32-jarige man richtte plotseling het vuurwapen op het slachtoffer en loste vervolgens een schot in een andere richting. Niemand raakte hierbij gewond.
De 32-jarige Schiedammer werd korte tijd later door politiemensen aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart voor zes werd een 44-jarige man uit Rotterdam op de Kerstendijk beroofd. Het slachtoffer werd door een nog onbekende man benaderd en moest, onder bedreiging van een vuurwapen, pinnen. De dader rende vervolgens, met een nog onbekend geldbedrag, weg in de richting van de Huniadijk.


* MAN AANGEHOUDEN NA BEROVING
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag werd een 41-jarige man uit Rotterdam in het Kralingse Bos aangehouden, nadat hij iemand had beroofd. Omstreeks drie uur grepen getuigen meteen in, toen zij zagen dat de verdachte een 43-jarige man uit Waddinxveen beroofde van zijn ketting en een armband. De Rotterdammer werd door de omstanders vastgehouden en overgedragen aan de politie. De 41-jarige man werd in verzekering gesteld.