Persberichten politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 15-05-2004

SNELHEIDSCONTROLE

ROSMALEN - Vrijdagmiddag is een snelheidscontrole gehouden op de Bernadettestraat in Rosmalen. Hierbij werden 8 bestuurder bekeurd. Ter plaatse mag 30 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 60 km/u.

TE VEEL GEDRONKEN

DRUNEN - Vrijdagmiddag, rond 17.00 uur is op de Hoge Schijf in Drunen een 38-jarige man uit Waalwijk bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 5 uur. Ook bleek de man nog een gevangenisstraf van 14 dagen te moeten ondergaan. Daarom is de man ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

'S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagavond is een 43-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man had in hun woning in 's-Hertogenbosch de 15-jarige zoon van zijn vriendin mishandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

DRUNEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.45 uur, is op de Grotestraat in Drunen een 22-jarige man uit Drunen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring ook een rijverbod van 2 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van vrijdag op zaterdag is 20-jarige man uit Vught aangehouden. Op de Vughterstraat in 's-Hertogenbosch beledigde hij twee voorbij fietsende politiemensen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.
-----
'S-HERTOGENBOSCH - Dezelfde nacht werd ook op de Wolvenhoek in 's-Hertogenbosch een jongen, 19 jaar uit 's-Hertogenbosch, aangehouden. Ook hij beledigde enkele politiemensen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

DRUNEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 17-jarige jongen uit Vlijmen aangehouden. De jongen had bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Drunen een ruit vernield. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

SINT OEDENRODE - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 48-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 47-jarige echtgenote in hun woning in Sint Oedenrode te hebben mishandeld. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MOTOR GESTOLEN BIJ WONINGINBRAAK

VUGHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Victorialaan in Vught. Een achterdeur van de woning werd opengebroken. Uit de woning zijn sleutels gestolen. Met deze sleutels is een bij de woning geparkeerde motorfiets, merk Yamaha YZF R1, kleur rood met het kenteken MY-78-TR gestolen.

DRUGSDEALER AANGEHOUDEN

UDEN - Vrijdagavond zagen twee politiemensen op de Abdijlaan in Uden dat een man drugs leverde aan een andere man. De man, 21 jaar uit Uden, kon door de politiemensen worden aangehouden. Bij controle bleek hij in het bezit te zijn van 10 verpakkingen drugs, voornamelijk harddrugs. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

VEGHEL - Vrijdagavond is een 35-jaqrige man uit Helmond aangehouden. De man bedreigde zijn 39-jarige ex-vriendin en dochtertje in hun woning in Veghel. De man is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN RAAKT GEWOND BIJ VAL

LITH - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 15-jarige jongen uit Oss gewond geraakt. Terwijl hij over de Platerstraat in Lith fietste, kwam hij ten val. Daarbij kwam hij met zijn gezicht op het stuur van zijn fiets terecht. De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VRIJHEIDSBENEMING

OSS - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd bij een buitenlands café in de binnenstand van Oss een controle gehouden. Bij die controle bleek, dat in het café, van een 43-jarige Ossenaar, een 21-jarige Roemeense vrouw aanwezig te zijn. Daar de vrouw illegaal in Nederland verbleef, is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

GRAVE - Vrijdagavond werd gemeld dat door jongeren ruiten werden vernield aan de Handelstraat in Grave. Door politiemensen werden drie jongeren, 17, 20 en 21 jaar uit Grave en Wijchen betrapt terwijl ze ramen van een pand aan het ingooien waren. Het drietal kon worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn twee van de jongeren heengezonden. De derde bleek nog een geldboete van 492 euro te moeten betalen en een gevangenisstraf van 40 dagen te moeten ondergaan. Hij is hiervoor ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

BOXMEER - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.40 uur is op de Sint Anthonisweg in Boxmeer een 20-jarige man uit Ottersum bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 1 uur.