Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, zaterdag 15 mei

Alkmaar 15-05-2004 - 16.47 uur

Diefstal auto
Alkmaar, vrijdag 14 mei 2004.
Op vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur ging een 68-jarige Alkmaarder boodschappen doen in winkelcentrum de Mare. Hij had zijn auto geparkeerd op het parkeerterrein (Europaplein). Toen hij even later bij zijn auto kwam bleek deze gestolen te zijn. Wel zag de eigenaar zijn auto nog voorbijrijden op de Europaweg. In de auto zaten twee personen. Het ging om een witte Opel Corsa met kenteken ZG-03-HG.

Gestolen auto terug: twee aanhoudingen
Alkmaar, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 05.00 uur constateerde de politie dat drie personen in een auto door Alkmaar reden, die als gestolen stond geboekt. De politie achtervolgde de auto, maar de bestuurder ging er vandoor. De auto reed over de Kanaalkade in de richting Wortelsteeg. Hier reed de auto in. De Wortelsteeg loopt echter dood. Hier kon de politie twee van de drie inzittenden aanhouden. Het ging om twee 41-jarige mannen uit Alkmaar.

Mishandeling
Alkmaar, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.45 uur liep een man op de Molenbuurt in Alkmaar. Hij was bezig lantarenpalen te vernielen met een schroevendraaier. Toen portiers van een café hem daarop aanspraken viel de man de portiers met de schroevendraaier aan. Hierbij werd een 26-jarige Alkmaarse portier in zijn borst geraakt. De dader vluchtte vervolgens. De politie heeft samen met het slachtoffer in de buurt naar de verdachte gezocht. Toen de portier last van zijn verwondingen begon te krijgen werd hij overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar voor behandeling. Na behandeling bleken de verwondingen mee te vallen. De verdachte kon niet worden achterhaald.

Beroving
Alkmaar, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur liep een 18-jarige Alkmaarse vrouw over de Andalusiestraat in haar woonplaats. Plotseling werd van achteren een laken over haar hoofd getrokken en werd de vrouw naar de grond gewerkt. De overvaller rukte de tas van de vrouw uit haar handen en ging er rennend vandoor. De buit bedroeg een portemonnee met enkele euro's kleingeld, make-up spulletjes en lolly en een pakje kauwgum.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 122.25 uur raakte een 57-jarige man uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de Rustenburgerweg te Heerhugowaard. De man reed op een fiets. Vanuit tegengestelde richting kwam een 31-jarige Heerhugowaarder in een personenauto aangereden. De automobilist reed linksaf de inrit van een bedrijf op. Hierbij reed hij de fietser aan. Deze moest met verwondingen aan schouder, been en rug worden overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar. De man is ter observatie opgenomen.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 12.30 uur reed een 39-jarige man uit 'T Veld op een motorfiets over de Bergerweg te Alkmaar. Hij zag te laat dat het verkeer voor hem afremde en stopte. Hierdoor reed hij achterop een personenauto. De motorrijder werd met klachten over borst en buik voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.