Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zaterdag 15 mei

Den Helder 15-05-2004 - 16.50 uur

Alcoholcontroles
Den Helder, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmorgen zijn twee inwoners van Den Helder geverbaliseerd omdat zij aan het verkeer deelnamen onder invloed van alcohol. Een 28-jarige man omstreeks 01.00 uur viel op doordat hij met zijn snorfiets met hoge snelheid al slingerend over de Middenweg in Den Helder reed. Hij blies 950 ug/l. dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Omstreeks 04.45 uur zag de politie een 22-jarige man op een bromfiets op de Langevliet rijden. Ook hij reed snel en slingerde heftig. Bovendien droeg de man geen helm. Deze bestuurder blies 815 ug/l. Dit is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum. Beide bestuurders kregen een proces-verbaal.

Gestolen auto uitgebrand
'T Zand, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur bleek op een dam aan de Oude Verlaatweg in 'T Zand een auto in brand te staan. De auto, een Opel Corsa brandde daarbij geheel uit. In of bij de auto was niemand meer aanwezig. Op basis van het kenteken werd de eigenaar van de auto in kennis gesteld. Hierbij bleek de auto vanaf de Pater de Witstraat in 'T Veld te zijn ontvreemd. De diefstal moet na 22.00 uur hebben plaatsgevonden.

Aanhouding na mishandeling
Schagen, zaterdag 15 mei 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.30 uur kon de politie een 19-jarige man, verblijvende in Schagen, aanhouden wegens mishandeling van twee mannen (een 21-jarige man uit Schagen en een 24-jarige man uit Schagerbrug). De verdachte had beide slachtoffers met een scherp voorwerp in hun hand gestoken. De mishandeling had plaatsgevonden op de Verzetslaan in Schagen.
De politie was eerder de nacht, omstreeks 00.10 uur, al ter plaatse geweest in verband met geluidsoverlast. Nadat de muziek in een woning zachter was gezet, kwam om 01.15 uur melding vanaf dezelfde plaats van een vechtpartij. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de vechtpartij inmiddels opgelost te zijn. De betrokkenen wilden geen aangifte doen. Omstreeks 01.45 uur werd de politie voor de derde maal naar de Verzetslaan gedirigeerd. Deze maal bleken de twee slachtoffers in hun hand te zijn gestoken. Na een zoektocht van ongeveer drie kwartier kon de verdachte in de omgeving worden aangehouden.