Time : 6:54:14 PM
Date : Saturday, May 15, 2004
Sender Name: Child Focus

De burgers hebben beslist te helpen om te helpen : de oproep tot de solidariteit van Child Focus brengt 320.000 euro op

De actie Help ons helpen, gestart door Child Focus op 3 mei ll. werd vandaag afgesloten in 10 winkelcentra in gans het land. Een première voor het Centrum dat zeer tevreden is met het resultaat : 320.000 euro.

Met Help ons helpen heeft Child Focus voor het eerst een beroep willen doen op de solidariteit van het grote publiek. Het Centrum wordt voor iets meer dan de helft gefinancierd door de overheid en is dus voor de rest afhankelijk van de gulheid van bedrijven en burgers. Bijkomende fondsen zijn nodig om het beheer te kunnen verzekeren van de dossiers van vermiste en seksueel uitgebuite kinderen die, sinds de oprichting van Child Focus 6 jaar geleden, verdubbeld zijn in aantal.

Voor deze fondsenwerving kon het publiek een schenkingsbelofte doen via het telefoonnummer 070/222255 of een knuffelkip kopen voor de prijs van 10 euro. Deze heeft een onverhoopt succes gekend en er werden niet minder dan 16.000 stuks verkocht. Er werd ook een veiling georganiseerd van voorwerpen van bekende personen in de winkelcentra, via de gespecialiseerde site eBay en via Radio Contact, de partner van deze actie, die de hele dag verslag uitbracht vanuit de winkelcentra in Vlaanderen.

Bij het ingezamelde bedrag zal de inhoud van de spaarpotten geplaatst in verschillende winkels van de shoppings nog toegevoegd worden.

Voor informatie:
Isabelle Marneffe - 02 475.44.60
isabelle.marneffe@childfocus.org