KNWV

15/5/2004
TOPZEILEN: WK Yngling, 470 en Laser en het EK Finn: Zware laatste dagen.


--> Wereldkampioenschap Yngling, WK Laser, WK 470 en EK Finn

Nederland heeft er weer een team bij voor de Olympische Spelen. Annelies Thies, Annemieke Bes en Petronella de Jong gaan naar Athene. Echter het had maar 1 haartje gescheeld of Janneke Hin, Klaartje Zuiderbaan en Hanne Buis hadden het gehaald.

WK Yngling (Santander- Spanje)
Vanochtend stond Team Thies 10 punten voor op Team Hin. De opdracht was: Blijf in het spoor Van Hin en we zitten veilig voor de selectie en kwalificatie.
Hoe anders kan het lopen als er veel selectiedruk is.
Het team met stuurvrouw Thies startte slecht en ging naar links, terwijl Hin wel goed startte en naar rechts ging. Later in het rak besluit Thies toch Hin te volgen. Hin gaat 5 rond de bovenboei en Thies ergens in de laatste 10. Uiteindelijk wordt Team Hin in een bloedstollende wedstrijd 6de en Team Thies wordt 21ste.
Onzekerheid alom want niemand wist wat de uiteindelijke stand wordt. Op 1 punt na missen Janneke. Klaartje en Hanne de 5de plaats. Zij worden dus 6de en Annelies, Annemieke en Petronella worden 7de. Laatstgenoemde dames stonden 2 punten voor, zij verliezen er nu 1 (6,7) maar winnen de selectie. Team Hin kwalificeert Nederland maar verliest de selectie. `Chapeau voor het prachtige WK van Team Hin' vertelde teamchef Karst Hut vanuit Santander.'' Maurice Paardekoper heeft een topjob verricht door 2 teams voor Nederland te nomineren. Team Hin feliciteerde Annelies Thies, Annemieke Bes en Petronella de Jong. Ook teammanager Hessel Evertse was vol lof over Team Hin. `Wat een talent zit er toch in de zeilfamilies Hin en Zuiderbaan' Als troostprijs heeft Team Hin wel een A-status voor 1 jaar.
Karst Hut makte wel een kanttekening: Mentaal moet er in de totale olympische ploeg nog heel wat gebeuren voor de Spelen.
Ook Teammanager Hessel Evertse vond dat er nog werk aan de winkel is. `Een groot gedeelte van de ploeg presteert niet constant onder wisselvallige omstandigheden'.

WK 470 ( Zadar- Kroatië)
Marjon Kooistra en Petra de Goederen zeilden vandaag 3 wedstrijden, een 16, 13 en 7. Totaal 16de.

EK Finn (La Rochelle- Frankrijk)
Jaap Zielhuis zeilde een Black Flag Penalty vandaag bij de start. Totaal stand 23 ste.
Stefan de Vries zeilde een goede 7de plaats vandaag. Overall 27ste.

WK Laser (Bodrum- Turkije)
Pieter Jan Postma staat na 4 kwalificatiewedstrijden( 20,25, 4, 4) 12de.

www.sailing.org hans.bouscholte@watersportverbond.nl

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl