Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Rodo's in volle bloei

Voorjaarsspektakel in Von Gimborn Arboretum

De maand mei staat in het Von Gimborn Arboretum in Doorn ook dit jaar weer in het teken van de bloeiende Rododendrons. Ook veel andere bomen en struiken staan volop in bloei en het Arboretum is daardoor echt in feesttooi. Het derde weekend van mei (15/16 mei) nemen onze gidsen u graag mee voor een uitgebreide wandeling langs deze voorjaarspracht. De Bonsaivereniging Midden Nederland verzorgt opnieuw een bijzondere tentoonstelling van mini-boompjes.

Rondleidingen, puzzeltocht en informatiemarkt
Om 11.00 en 14.00 uur staan de rondleiders klaar om u mee te nemen voor een ontdekkingstocht van ca. twee uur langs de hoogtepunten van het Arboretum in voorjaarstooi.
Natuurlijk staan de Rododendrons op het programma met kleuren van donkerrond tot paars en helder geel in het middelpunt. Maar ook andere voorjaarsbloeiers zoals de Sneeuwklokjesboom en de Vaantjesboom zorgen voor het nodige spektakel.

Voor de kinderen ligt een puzzeltocht klaar met veel doe-activiteiten. Ook (groot)ouders mogen natuurlijk meelopen.
Na de wandeling kunnen de bezoekers op het terras genieten van een kopje koffie met (hopelijk) een vleugje voorjaarszon of bij de informatie- en verkoopkraampjes rondneuzen.In het entreegebouw kunt u de Bonsaitentoonstelling bekijken en advies inwinnen over het zelf kweken van Bonsai-boompjes.

Informatie

Het Von Gimborn Arboretum ligt aan de Vossensteinsesteeg 8 in Doorn (zijstraat van de Driebergsestraatweg). Het is bereikbaar met bus 50 en 51 van Connexxion (halte Stamerweg).De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt EUR 2,-; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Het Arboretum is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 16.00 uur en in het weekeinde van 10.00 uur tot 17.00 uur (van 1 oktober -1 mei tot 16.00 uur)

Voor meer informatie over de Botanische Tuinen: 030-2535455 of www.botanischetuinen.uu.nl