Nederlandse Vereniging van journalisten

15 mei creatieve overdosis voor fotografen
17 maart 2004

Op initiatief van uitgeverij Dif Books worden deze zomer in het kasteel Le ChatO in de heuvels van de Auvergne (midden Frankrijk) een aantal bijzondere ontmoetingen georganiseerd. Gedurende een week kan een kleine groep aanwezig zijn bij ontmoetingen met twee of drie vakgenoten uit de wereld van fotografie, literatuur, journalistiek, mode en haute cuisine.

De fotografie is 15 mei aan de beurt. Gastheren zijn Daniel Koning, Louis Zaal en Adriaan Monshouwer. Vijf dagen krijgen (jonge) fotografen een zoals dat heet `creatieve overdosis' op het gebied van de fotojournalistiek. Een week lang kan een groep van circa twintig fotografen met de drie gastheren van gedachten wisselen over inhoudelijke en praktische zaken van het vak.
De gastheren zullen hun kennis en ervaring op het gebied van fotografie met de groep delen en zij zullen luisteren naar problemen en ambities van de individuele student. De bedoeling is dat problemen samen worden opgelost en er een succesvolle strategie wordt bepaald. Er komen vragen aan bod als:
Wat is een goede foto? Hoe zet ik techniek en kennis om in een perfect product? Wanneer is een reportage volledig? Maar ook komen je eigen verkoop en presentatie tijdens deze ontmoeting ter sprake. De ontmoeting met Koning, Monshouwer en Zaal wordt gehouden van 15 - 22 mei 2004 op het 12 ha grote landgoed Le ChatO in de Franse Auvergne in de buurt van Clermont Ferrand.
De kosten bedragen Euro 790 voor cursus en verblijf (excl. BTW en reiskosten).

De gastheren staan samen voor een flinke hoeveelheid kennis: Louis Zaal is directeur van Hollandse Hoogte en onder meer agent van het legendarische Franse fotopersbureau Magnum; Daniel Koning was van 1975 tot 2004 een van de gezichtsbepalende staffotografen van de Volkskrant; hij maakte een groot aantal fotoboeken;
Adriaan Monshouwer was fotogtraaf, cameraman en fotoredacteur. Hij was directeur van de Canon Photo Gallery in Amsterdam en het Nederlands Foto Instituut in Rotterdam. Hij is voorzitter van de jury van de Zilveren Camera.

Aanmelden: www.lechato.com
Meer info Jacqui Burger, directeur Brighter World 010 2443444