Universiteit van Tilburg

Veertig teams van vier spelers strijden om wisselbeker

Nederlands kampioenschap jeugdschaken teams op Universiteit van Tilburg

Op zaterdag 15 mei vindt op de Universiteit van Tilburg het Nederlands kampioenschap schaken voor clubteams plaats. Elk team bestaat uit vier kinderen in de leeftijdscategorie tot tien jaar. Het toernooi wordt gehouden op de universiteit waar oud-wereldkampioen Max Euwe ooit hoogleraar was.

Voor het Nederlands kampioenschap 2004 wordt gestreden tussen veertig teams uit het hele land die in hun regio voorrondes hebben gespeeld. De zittend kampioen is het Tilburgse TSV Rochade, de grootste jeugdvereniging uit de regio. Deze vereniging tekent voor de organisatie van het kampioenschap 2004, onder auspiciën van de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaakbond). Onder de leden van TSV Rochade bevinden zich diverse studenten van de Universiteit van Tilburg. Zij zorgen ervoor dat de partijen die op 15 mei worden gespeeld, live via Internet te volgen zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de vele draadloze verbindingen die op de universiteitscampus aanwezig zijn. Op de dag zelf wordt ook aandacht besteed aan de persoon van dr. Max Euwe, wereldkampioen schaken van1935 tot 1937 en hoogleraar Informatica in Tilburg in de jaren zestig. Euwe stond mede aan de wieg van het universitair rekencentrum, dat nu opereert onder de naam IT services.
Het toernooi start zaterdag 15 mei om 11.00u in de foyer voor de aula van de universiteit. De kinderen spelen zeven rondes met partijen van 20 minuten. Voor de winnaar is er een wisselbeker die ter beschikking wordt gesteld door de Universiteit van Tilburg. De universiteit is voornemens om het toernooi ook de komende jaren als gastheer voor het toernooi te fungeren. Het toernooi wordt gesponsord door onder andere de Rabobank Tilburg, CZ, LAR, Delta Loyd en AXA verzekeringen. Meer informatie over het toernooi is te vinden op de site van de Noord-Brabantse Schaakbond.

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jacko Obels van de organisatie (06 109 22 033), of met persvoorlichter drs. Pieter Siebers (013 466 2004, P.H.C.Siebers@uvt.nl)

Tilburg, 18 maart 2004
Laatst gewijzigd: donderdag 18 maart 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Experts en expertise

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen