UITGEVERIJ ANKH-HERMES BV
http://www.ankh-hermes.nl

Symposium artsen over alternatieve geneeswijzen


en kennismaking met een dertigtal alternatieve therapeuten

Zaterdag 15 mei 2004
Plaats: Musis Sacrum te Arnhem

LS

Het boek 'De zin van ziekzijn over signalen en de betekenis van ziekten' van Dethlefsen en Dahlke verscheen in 1984 en sloeg in als een bom. Er werden bijna 60.000 exemplaren van verkocht. Van Rüdiger Dahlke verschijnen regelmatig nieuwe boeken met boeiende titels zoals: 'Ziekzijn, signalen van de ziel', 'Crisis als uitdaging' en 'Wat maakt de wereld ziek?' Op het Symposium Artsen over alternatieve geneeswijzen dat wij organiseren op 15 mei a.s. in Musis Sacrum te Arnhem zal Rüdiger Dahlke een lezing verzorgen naast Paul van Dijk, Pieter Sluis en Bob Th. Hornstra (allen arts).

Het programma treft u hieronder aan. Voor uitgebreide informatie kunt u onze site bezoeken: www.ankh-hermes.nl
Voor Perskaarten en/of interviews met één der sprekers kunt u ondergetekende benaderen.

Uitgeverij Ankh-Hermes
Hans Bienefelt-afd. pr. en voorlichting
Tel. 0570-678921
E-mail: hb@ankh-hermes.nl
www.ankh-hermes.nl

Duitstalige lezing Rüdiger Dahlke: 'Agression als Chance.' Tijdens dit symposium zal de vertaling van zijn nieuwste boek 'Agressie als uitdaging, Zin en betekenis van infectie, allergie, reuma, pijn, hyperactiviteit' ten doop worden gehouden.
Rüdiger Dahlke verdiepte zich na zijn opleiding tot regulier arts in natuurgeneeskunde en psychotherapie. Hij leidt een gezondheidscentrum en geeft veel seminars en lezingen. Van zijn hand verschenen 'Ziekzijn: signalen van de ziel'; 'Wat maakt de wereld ziek' en 'Crisis als uitdaging'.

Lezing Paul van Dijk : Nieuwe ontwikkelingen Alternatieve geneeswijzen in Nederland
Alternatieve geneeswijzen zijn in veel opzichten een afspiegeling van de tijd. Zo is het opvallend dat met de ontwikkeling van een multiculturele samenleving ook het aanbod van geneeswijzen is veranderd. In het veelkleurig palet van geneeswijzen is het aandeel van winti, islamitische geneeskunde, ayurveda en sjamanisme sterk toegenomen.
Paul van Dijk is huisarts te Zaltbommel en docent. Najaar 2003 verscheen van zijn hand de negende totaal gewijzigde druk van 'Geneeswijzen in Nederland'. Er werden van dit boek bijna 50.000 exemplaren verkocht.

Lezing Pieter Sluis: Zorg om zorg
In de gezondheidszorg krijgen het onpersoonlijke en wetenschappelijke steeds meer de overhand. Tijd en geld ontbreken voor een warm-menselijke benadering. De werker 'zorgmanager' wordt een robot en de patiënt is een 'zorgfactor'. Hoe doorbreken we deze neerwaartse spiraal?
Pieter Sluis was ruim 25 jaar huisarts. Hij is nu trainer en docent en betrokken bij vernieuwende initiatieven in de zorg. Hij richtte het eerste Bijna Thuis Huis/Hospice op en was betrokken bij de start en de eerste jaren van Clini Clowns. Hij publiceerde titels zoals Uitgedokterd, Liever gewoon dood en Zorg om zorg.

Lezing Bob Hornstra: De helende factor
Zieke mensen in een zieke wereld. Van alles teveel; het kenmerk van onze tijd. En vooral: wat doe je eraan? Over hoe ons denken onze leef- en voedingskeuze bepaalt en hoe onze voeding ons denken bepaalt. Centraal staat de vraag wat we eigenlijk onder gezondheid verstaan en hoe je tegenwoordig nog gezond kunt worden of blijven? En vooral: hoe is kanker te voorkomen?
Tenslotte gaat de lezing ook over de dwingende noodzaak van samenwerking tussen reguliere en onorthodoxe geneeskunde en hoe dat te realiseren is.
Bob Th. Hornstra was na zijn opleiding enige jaren adjunct-directeur van een kliniek voor chronisch zieken en daarna korte tijd huisarts. De echte geneeskunst begon pas na een stage bij dokter Moerman en een diepgaande studie van de klassieke homeopathie. Op deze dag zal zijn boek 'De helende factor' worden gepresenteerd.

Het programma voor deze dag


09.00 uur: Zaal open.
10.00 uur: Welkom en boekpresentaties
10.05 uur: Lezing Paul van Dijk: Nieuwe ontwikkelingen alternatieve geneeswijzen in Nederland
11.00 uur: Pauze
11.45 uur: Lezing Rüdiger Dahlke Agression als Chance (Duitstalige lezing)
12.45 uur: Pauze: Sprekers signeren
14.00 uur: Lezing Pieter Sluis: Zorgen om zorg? 15.00 uur: Pauze
16.00 uur: Lezing Bob Th. Hornstra: De helende factor 16.45 uur: Einde symposium

Tijdens de pauzes zullen in vier kleinere zalen diverse auteurs lezingen verzorgen o.a.:
Rita Beintema, Loucas van den Berg, Erik Bruijn, Roger Rundqvist, Pieter Langedijk, Paul Liekens, Fons & Patrica Delnooz enz...
En kunt u een dertigtal therapeuten/auteurs ontmoeten thema's: boeddhisme, geneeskunde en psychotherapie, yoga, homeopathie, reiki, voeding, shiatsu, geneeskruiden enz...

Voor het publiek treft u hieronder de gegevens aan om zich te kunnen aanmelden.

Het symposium Geneeswijzen in Nederland zal op zaterdag 15 mei 2004 worden gehouden in het Gebouw Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25 te Arnhem. Goede parkeermogelijkheden voor de deur en voor NS-reizigers 15 minuten lopen. Voor reserveringen dient u 49,50 euro(incl. lunch) of 34,50 euro (excl. lunch) over te maken op Postbankrekening nr. 823762 of ABN/AMRO-Bank rekening nr. 59 62 46 927 t.n.v. Uitgeverij Ankh-Hermes o.v.v. Symposium 15 mei 2004.
Wij zenden u begin mei 2004 de routebeschrijving en bestelde toegangskaart(en) toe.

30 mrt 04 15:08