Ingezonden persbericht


Op zaterdag 15 mei a.s. organiseert de Teldersstichting tijdens de Algemene Vergadering van de VVD het debat

Achtergronden en bestrijding van de terroristische dreiging

In dit debat zal het moderne terrorisme centraal staan, het terrorisme zoals zich dat o.a. op 11 september 2001 in de VS en op 11 maart jl. in Madrid heeft geuit en dat gericht is op het teweegbrengen van zo veel mogelijk slachtoffers. Inleidingen worden gegeven door:


* dr. J.J.G. Jansen, arabist en bijzonder hoogleraar hedendaags islamitisch denken aan de Universiteit van Utrecht, universitair docent Arabisch en islamkunde in Leiden en voormalig directeur van het Nederlands Instituut in Caïro;
* dr. J. Colijn, defensiedeskundige, docent bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en journalist bij Vrij Nederland over defensie en internationale politiek;
* dhr. J.W. Remkes, liberaal politicus en minister van Binnenlandse zaken.

Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn de te verwachten acties van terreurnetwerken, mogelijkheden om aanslagen te voorkomen, achtergronden van islamitisch terrorisme en de verhouding tussen maatregelen ten behoeve van de veiligheid en privacyoverwegingen in de liberale rechtsstaat. Na de inleidingen zal er ruime mogelijkheid zijn voor discussie tussen inleiders onderling en met aanwezigen in de zaal.

De bijeenkomst vindt plaats tijdens de serie parallelsessies in de middag van 13.45 tot 15.00 uur op de Algemene Vergadering van de VVD in het World Trade Center, Beursplein 37, Rotterdam. Een uitgebreide routebeschrijving vindt u op www.wtcrotterdam.nl.

Graag nodigt de Teldersstichting u uit voor dit debat. U kunt zich per email bij ons aanmelden onder vermelding van uw naam en telefoonnummer.

http://www.teldersstichting.nl