Gemeente Katwijk


Jeugd kan kunst van Nico Parlevliet horen, zien en ruiken Katwijk, 20 april 2004
Op zaterdagochtend 15 mei kunnen veertig jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar meedoen aan een speciale 'Horen, Zien en Ruiken ochtend' in het Katwijks Museum. Om 10.00 uur en om 11.45 uur krijgen de kinderen de gelegenheid om samen met kunstenaar Nico Parlevliet zijn tentoonstelling te bekijken en te beleven. De tentoonstelling is zeer bijzonder en de Educatieve Dienst is dan ook erg blij dat de kunstenaar samen met de jeugd aan de slag wil. De kinderen gaan niet alleen kijken, maar vooral ook zelf actief deelnemen aan bepaalde kunstwerken. Als klapper van de ochtend kunnen de kinderen ook zelf een kunstwerk maken. Om teleurstellingen te voorkomen is het noodzakelijk om vooraf in te schrijven aan de balie van het museum in de Voorstraat van Katwijk. De kosten zijn twee euro.

De Educatieve Dienst van het Katwijkse Museum organiseert in samenwerking met kunstenaar Nico Parlevliet activiteiten voor de jeugd in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Veertig jongens en meisjes kunnen deelnemen op zaterdagochtend 15 mei. Sessie 1 start om 10.00 uur en eindigt om 11.15 uur en sessie 2 start om 11.45 uur en duurt tot 13.00 uur. De kinderen hoeven niets mee te nemen. Het is niet de bedoeling dat ouders tijdens de activiteit aanwezig zijn en de activiteiten kunnen niet gebruikt worden voor verjaarspartijtjes. Inschrijven kost 2,00 en moet ter plekke aan de balie van het Katwijks Museum betaald worden en... vol is vol!

Meer informatie over de tentoonstelling van Nico Parlevliet in het Katwijk Museum kunt lezen op onze evenementenkalender.


---

Bijzondere kunstroute voor basisscholen in de gemeente Katwijk

Katwijk, 20 april 2004

Op donderdag en vrijdag 22 en 23 april a.s. zullen ± 300 leerlingen van verschillende basisscholen uit Katwijk een bijzondere Kunstroute lopen door Katwijk. De route is opgezet als een speurtocht en voert langs diverse kunstuitingen in de gemeente. In de route zijn ook diverse workshops opgenomen bij o.a. de Bibliotheek, het Katwijks Museum, Theater Mimiek, het Gemeentehuis en de Muziekschool. In de Christelijke Opleidingsschool is er een workshop van Muziekvereniging De Harmonie. Wethouder van Duijn zal deze workshop op donderdag om 13.30 uur bijwonen.

De Kunstroute is georganiseerd door de schoolkunstcommissie. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van scholen, verenigingen en de gemeente Katwijk. Deze breed samengestelde commissie heeft als doelstelling om gezamenlijk een gevarieerd cultureel aanbod (diverse kunstuitingen door professionele en vrij tijdskunstenaars) te ontwikkelen en te implementeren op basisschooljaren.

Leerlingen van groep 7 van de negen deelnemende Katwijkse basisscholen volgen de Kunstroute. Alle groepen beginnen op een verschillend punt en lopen zo hun eigen route. Bij de verschillende kunstwerken zijn vragen gemaakt die de kinderen moeten beantwoorden. Tijdens de speurtocht wordt de route drie maal onderbroken door een workshop.

Het doel van deze Kunstroute is om de leerlingen op een speelse manier kennis te laten maken met diverse kunstuitingen in de gemeente Katwijk.