BEURSGEBOUW EINDHOVEN

Let's Meet Africa

Persbericht

Let's Meet Africa, Cultureel Afrikaans Festival: 15 en 16 mei 2004 in Beursgebouw Eindhoven

Let's Meet Africa geniet al sinds 6 jaar bekendheid in Eindhoven en verre omstreken. Vorig jaar heeft Let's Meet Africa voor de 1e maal plaatsgevonden in Beursgebouw Eindhoven. En met succes, vanwege de grote belangstelling is besloten het festival dit jaar uit te breiden naar 2 dagen.

Het doel van het festival is om mensen van verschillende culturen op een ontspannen manier met elkaar in contact te brengen en tevens de Nederlanders kennis te laten maken met de Afrikaanse cultuur. Daarbij wordt gestreefd naar het vergroten van het respect voor elkaar en het wegwerken van bestaande vooroordelen tussen de verschillende culturen.

Let's Meet Africa is in de loop der jaren een meetingpoint geworden voor de verschillende Afrikaanse stichtingen, daarom wordt het festival ook ondersteund door de Gemeente Eindhoven en de NCDO (De Nationale Commissie voor int. samenwerking en Duurzame Ontwikkeling). De stichtingen verstrekken de bezoeker informatie over hun projecten in Afrika en maken hen ook wegwijs in de Afrikaanse cultuur. Tevens zijn er een aantal Afrikaanse ambassades vertegenwoordigd die als geen ander de cultuur van hun land over kunnen dragen aan de bezoeker en daarnaast de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Afrika proberen te bevorderen.

Het festival bestaat uit een trade- en een entertainmentgedeelte. Dus niet alleen diverse standhouders die informeren, verkopen, promotie maken en contacten leggen, maar ook een podium met een groot aanbod van muzikaal entertainment uit de verschillende Afrikaanse landen. Zo hebben we o.a. optredens van Dzidzolie, New Born Creation, Les Femmes Toubabs, Rod & His Honest Movement, Dicty Productions, Umutsama en Rai One. Het muzikaal entertainment zal worden afgewisseld door spectaculaire modeshows van Afrikaanse kleding en accessoires. Tevens worden er verschillende zang, dans en djembee workshops en demonstraties gehouden waaraan de bezoeker gratis kan deelnemen. Ook kan men proberen zelf een Afrikaanse gerechtje te maken tijdens de diverse kookworkshops. Voor de kleinste kinderen hebben we een Congolees kids plaza waar ze kennis kunnen maken met Afrikaanse spelletjes en al hun creativiteit kunnen stoppen in o.a. het maken van een Afrikaanse vrachtwagen van schoenendozen. Voor de jeugd verzorgt Missie en Jongeren het thema;Ver-halen onder de baobab! Een speciale plek voor jongeren waar wereldwijd gecommuniceerd wordt door middel van beelden, geluiden, internet, schilderen, verhalen en symbolen. In Dusabanes inlooptheater kan men luisteren naar een verhalenverteller en poëzie, genieten van Afrikaanse dias en meezingen met Afrikaanse volksliederen. Na al deze activiteiten kan de bezoeker een heerlijk kopje Ethiopische koffie nuttigen in een gezellige Ethiopische ambiance of heerlijk relaxen in de Arabische huiskamer waar men vermaakt wordt door een Arabische danseres.

Aanleiding voldoende dus om in een gezellige ambiance kennis te komen maken met de Afrikaanse cultuur, noteer deze datum dan ook alvast in uw agenda! Kijk voormeer informatie over het programma ook op www.letsmeetafrica.nl


---

////

Organisatie: Stichting Let's Meet Africa Organisator: Meranda van den Nieuwenhuijzen Joyce Manichand E-mail: meranda@beursgebouw.nl NL- 5611 ZZ EINDHOVEN

Postadres: Postbus
769
NL- 5600 AT EINDHOVEN

Telefoon: +31 (0)40 - 246 36 26
Fax: +31 (0)40 - 244 55 33

Openingstijden: zaterdag 15 mei 14.00-22.00 uur, zondag 16 mei 11.00 - 18.00 uur

Entree: 6 Euro, kinderen 4 t/m 12 jr. gratis Locatie: Beursgebouw Eindhoven Adres: Lardinoisstraat 8
Website: www.letsmeetafrica.nl


---

////

28 apr 04 10:08