Gemeente 's-Hertogenbosch

29-04-2004

Open dag Bestuurscentrum zaterdag 15 mei

Afgelopen week heeft Hare Majesteit de Koningin de officiële opening verricht van het Bestuurscentrum en het Stadskantoor. Het is nu tijd geworden om u de kans te bieden de gebouwen van binnen te bezichtigen! Op zaterdag 15 mei is er een open dag in het Bestuurscentrum. Ook is het mogelijk om die dag een kijkje te nemen in het Stadskantoor.

Volgende week vindt u op deze website het uitgebreide programma van de dag. Deze week vast enkele belangrijke weetjes:


- Om 10.00 uur openen de deuren van het Bestuurscentrum aan Achter het Stadhuis 5-7. U kunt er voor kiezen om vrij rond te lopen op de begane grond (ontvangsthal) en de eerste verdieping (raadzaal). U kunt de architectuur bewonderen en bekijken hoe oud en nieuw in het gebouw zijn geïntegreerd.


- U kunt zich ook - op de dag zelf - inschrijven voor een georganiseerde rondleiding van ongeveer een half uur door het gehele gebouw. Kinderen kunnen tijdens de rondleiding meedoen aan een speurtocht.


- Er zijn drie presentaties gepland waarin gemeenteraadsleden uitgebreider over het raadswerk vertellen en hierover met u van gedachten wisselen.


- Op de binnenplaats van het Bestuurscentrum vindt een politieke markt plaats.


- Burgemeester Rombouts geeft tussen 12.00 uur en 14.00 uur uitleg over zijn werk aan kinderen.


- Muziek en amusement zorgen voor een vrolijke noot. De open dag eindigt om 16.00 uur.

Tussen 10.00 uur en 15.30 uur kunt u ook deelnemen aan een rondleiding van ongeveer een half uur in het Stadskantoor. Voor deze rondleidingen moet u zich op de dag zelf aanmelden in het Stadskantoor. In de expositieruimte is een tentoonstelling te bezichtigen over onder meer de nieuwbouw van het Bestuurscentrum en Stadskantoor.