Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Zaterdag 15 mei 2004, van 11.00 tot 15.00 uur:

Open Dag Multifunctioneel Zorgcentrum Carnisselande

BARENDRECHT (dinsdag 4 mei 2004) - Het worden belangrijke dagen voor de bewoners en medewerkers van het nieuwe Multifunctionele Zorgcentrum Carnisselande aan het Middeldijkerplein. Woensdag 12 mei aanstaande - de Internationale Dag van de Zorg - wordt het pand op feestelijke wijze geopend door de heer Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. En zaterdag 15 mei is er van 11.00 tot 15.00 uur een Open Dag. Tijdens deze open dag is er voor jong en oud van alles te zien. De organisatie van de Open Dag is in handen van alle partijen die betrokken zijn bij de totstandkoming van het Multifunctioneel Zorgcentrum Carnisselande. Dat zijn het Ikazia Ziekenhuis, Zorgcentrum De Elf Ranken, de Stichting Eerstelijns Zorg Carnisselande, Dura Vermeer Bouw, woningbouwcorporatie Maasanker en de gemeente Barendrecht.

Sinds enkele maanden is het fonkelnieuwe Multifunctioneel Zorgcentrum in Carnisselande volop in bedrijf. Het grote en stijlvolle complex bestaat uit vele medische disciplines waaronder huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, een consultatiebureau, een verloskundigenpraktijk, een apotheek, een buitenpolikliniek van het Ikazia Ziekenhuis en Zorgcentrum De Elf Ranken, dat tevens de zorg en dienstverlening in de wijk regelt. Bovendien omvat het hele project ook nog eens 30 bereikbare zorggarant woningen en 60 luxe koopappartementen. Het Multifunctioneel Zorgcentrum Carnisselande is absoluut uniek. Verschillende partijen hanteren een vernieuwend zorgconcept en allerlei verschillende zorginstanties participeren in één gebouw, kortom: 'Wonen en zorg, alles onder één dak'.

Onthulling Kunstwerk
Aan het begin van de Open Dag, om 11.00 uur, zal de Barendrechtse wethouder Ett Schoehuizen (gezondheidszorg) in de centrale ruimte van het Gezondheidscentrum het kunstwerk 'Apollo en Daphne' onthullen. Het gezondheidscentrum is overigens het deel van het Multifunctioneel Zorgcentrum Carnisselande waar onder meer de huisartsen, tandartsen, apotheek, fysiotherapeuten en verloskundigen huizen. Het bronzen kunstwerk 'Apollo en Daphne' is ontworpen en gemaakt door de Barendrechtse kunstenaar Ad Timmermans.

Alle deuren gaan open
Tijdens de Open Dag op zaterdag 15 mei (11.00 - 15.00 uur) gaan in het Multifunctioneel Zorgcentrum Carnisselande aan het Middeldijkerplein vrijwel alle deuren open voor het publiek. Bovendien zijn er diverse deskundigen aanwezig die bezoekers kunnen informeren over allerlei zaken met betrekking tot zorgvoorzieningen in Barendrecht-Carnisselande. Hieronder volgt een overzicht van wat er zoal gebeurt op die dag:

IKAZIA: De buitenpolikliniek van het Ikazia Ziekenhuis is ook voor mensen die geen patiënt zijn vrijwel volledig te bezichtigen. Een aantal specialisten (kinderarts, chirurg, internist, diabetes verpleegkundige, gynaecoloog en diëtiste) houdt sinds januari dit jaar spreekuur in de buitenpolikliniek. En in de loop van dit jaar wordt de 'buitenpoli' nog uitgebreid met andere specialismen. De medewerkers laten graag zien hoe en waar zij werken. Ook is er zaterdag 15 mei een voorlichtingsfilm van de afdeling Verloskunde te zien, men kan chirurgen helpen bij het verwijderen van hechtingen en men kan zich laten adviseren door de diëtiste of de diabetes verpleegkundige. Ook kinderen zijn van harte welkom. Voor hen is er een aantal leuke verrassingen!

Z.O.Z.

DE ELF RANKEN: In het Zorgcentrum De Elf Ranken worden diverse rondleidingen gegeven. Elk half uur start er een rondleiding bij de receptie van het verpleeghuis. Tijdens de rondleidingen krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen. Er wordt een woning bezocht en de medewerkers vertellen uitgebreid over de nieuwe woonzorgvisie van De Elf Ranken en over de verschillende producten.

INFORMATIESTANDS: In de hal van De Elf Ranken staat een aantal kraampjes waar bezoekers terecht kunnen voor een uitgebreide hoeveelheid informatie over onder meer extramurale zorg, dagbehandeling en de SWOB. Ook de gemeente Barendrecht heeft daar een informatiekraampje. Hier kunnen bezoekers terecht met al hun vragen over medische zorg in Carnisselande en de rest van Barendrecht.

DURA: Onderdeel van het Multifunctioneel Zorgcentrum Carnisselande zijn de luxe koopappartementen 'Carnisse Borgh'. Van deze appartementen zijn er nog enkele te koop. Mensen die willen wonen in een comfortabel en ruim appartement met alle mogelijke zorgvoorzieningen letterlijk om de hoek kunnen tijdens de Open Dag een kijkje komen nemen in de modelwoning. Onder het genot van een hapje en een drankje vertellen de medewerkers van Atta Makelaars graag meer over de mogelijkheden van deze appartementen. Let op: dit is alleen tussen 11.00 en 13.00 uur!

GEZONDHEIDSCENTRUM: In het gezondheidscentrum zijn de meeste praktijken open. Bezoekers kunnen er terecht om vragen te stellen of om kennis te maken met bijvoorbeeld de tandartsen, cesar-therapeut, logopedist of de verloskundigen. Bovendien worden er bij Apotheek Carnisselande rondleidingen gegeven.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht