Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 mei 2004, no. 124

Buurtbewoners volop actief in mei

Wethouder Mittendorff maakt kennis met 'Hart voor Lakerlopen'

Wethouder Mittendorff bezoekt zaterdag 15 mei a.s. Lakerlopen voor een nadere kennismaking met het project Hart voor Lakerlopen.

De Stichting Wijk- en Huurdersbelangen Lakerlopen (SWHL) ontvangt de wethouder om 10.00 uur in de buurtinfowinkel, om haar te informeren over de wijze waarop bewoners gedurende de wijkvernieuwing via allerlei activiteiten bijdragen aan de leefbaarheid en sociale samenhang in hun buurt.

Na de ontmoeting in de buurtinfowinkel wandelt de wethouder naar Lakerlopen-Zuid, waar deze dag een schoonmaak- en plantenactie plaatsvindt. Bewoners uit Terwestenstraat, Theodoor van Thuldenstraat, Gerard Doustraat en Antoon Derkinderenstraat zijn een groot deel van de dag samen aan de slag om hun omgeving op te schonen en van nieuwe plantjes te voorzien. Tot het middaguur wisselt de wethouder van gedachten met bewoners en andere betrokkenen over de acties vanuit Hart voor Lakerlopen en over het wonen in deze buurt.

Meer schoonmaakacties
In de maand mei zijn meer schoonmaakacties in Lakerlopen. Zo krijgt vrijdagmiddag 7 mei de buitenruimte bij jongerencentrum De Laak en gemeenschapshuis De Ronde (Tongelresestraat) een opknapbeurt. Jongeren gaan samen met andere buurtbewoners aan de slag om het geheel van alle vuil te ontdoen. Ook de verlichting wordt opgeknapt en er komen extra afvalbakken. Verder wordt een nieuwe tafeltennistafel geplaatst, een schenking van SWHL aan de jongeren in de buurt.

Woensdagmiddag 12 mei gaan de bewoners van het Jacob Marisplein nieuwe plantenbakken aan hun woningen vullen met zomergoed. Ook voor het plein zelf is aandacht. Het vuil wordt verwijderd en kale plekken worden voorzien van nieuwe beplanting. Voor de kinderen van het Jacob Marisplein en omliggende straten zijn er de gehele middag leuke activiteiten bij speeltuin t Cuypke.

Hart voor de buurt
Ook de rest van het jaar laten de bewoners van Lakerlopen met allerlei activiteiten zien hart voor hun buurt én elkaar te hebben. Op het programma staan onder meer straatspeeldagen, video-interviews, activiteiten waarbij jongeren en ouderen elkaar ontmoeten en een multicultureel festival in het najaar. Ook het kinderpersbureau Eigenwij(k)s verschijnt dit jaar nog met enkele uitgaven over wat kinderen uit Lakerlopen zoal bezighoudt.

Hart voor Lakerlopen is een gezamenlijk project van de bewonersorganisatie SWHL, Loket W, woningcorporaties Trudo en SWS, Jongerenpanel Tongelre, politie Tongelre en Stadsdeelkantoor Tongelre. Het komt voort uit het Impulsplan voor Lakerlopen en is geïntegreerd in het wijkvernieuwingsproces voor Lakerlopen. Het project wordt voor een periode van twee jaar medegefinancierd vanuit het gemeentelijke Grotestedenbeleid.

De bewoners uit Lakerlopen ontvangen informatie over alle activiteiten via de buurtkrant Effe Buurten en www.delakerlopen.nl (de website van SWHL).

Ook op de jaarlijkse buurtdag (zondag 13 juni a.s. van 13.00 - 17.00 uur op de hoek Kempensebaan/Ruysdaelbaan) is er aandacht voor het project Hart voor Lakerlopen.

© 2004 Gemeente Eindhoven