Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 mei 2004, no.123

Jongeren dagen dienstverleners uit tijdens teamspiritdag

Op initiatief van wethouder Jacqueline Kuppens van Welzijn en Milieu organiseert een aantal Eindhovense instellingen op zaterdag 15 mei op Sportcomplex Eindhoven - Noord de eerste Teamspiritdag.

Tijdens dit evenement duelleren Eindhovense jongeren tussen de 15 en 25 jaar met vertegenwoordigers van diverse instellingen.

Elkaar op deze manier ontmoeten is niet alleen leuk, het kan leiden tot een betere wederzijdse verstandhouding. Het evenement stimuleert jongeren ook. Zij leren hoe zij op eigen initiatief hun eigen leefomgeving aantrekkelijker kunnen maken en om aan sport deel te nemen.

Het programma van de Teamspiritdag bestaat uit een toernooi, waarbij teams van 5 of 7 personen elkaar uitdagen met veldvoetbal, beach - volleybal en beach - soccer. Het evenement biedt jongeren de mogelijkheid op te laten zien wie het sportief werkelijk voor het zeggen heeft! Omgekeerd krijgen de medewerkers van de Rabobank, de politie en andere gemeentelijke diensten de gelegenheid nader kennis te maken met deze jongeren.

Rabobank sponsort het evenement en voetbalvereniging Woensel zorgt voor de scheidsrechters. Welzijnsorganisatie Loket W, ROC Eindhoven - OJKL en Sport Peti leveren een belangrijke bijdrage aan een vlekkeloze uitvoering van dit unieke initiatief waarvoor velen zich hebben opgegeven. Deelname aan het evenement is gratis, een kijkje nemen kan uiteraard altijd.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

* 12.45 uur Ontvangst deelnemers met koffie / thee & fris
* 13.15 uur Start toernooi

* 16.00 uur Prijsuitreiking en gelegenheid om na te praten

Informatie is verkrijgbaar bij Sportcomplex Eindhoven - Noord, Geert van Kasteren, tel (040) 238 88 06. Of surf naar: www.sen.eindhoven.nl

© 2004 Gemeente Eindhoven