Ingezonden persbericht


Amersfoort, 7 mei 2004

Nationale Zendingsdag OEZ op 15 mei

KRIMPEN a/d LEK - OostEuropa Zending (OEZ) houdt op zaterdag 15 mei haar jaarlijkse Nationale Zendingsdag in het zendingscentrum te Krimpen aan de Lek (Tiendweg 9). Het thema is "Als het zout smakeloos is geworden".

Krijn de Jong van Stichting Tot Heil des Volks te Amsterdam is de hoofdspreker tijdens het ochtendprogramma. In het middagprogramma is er aandacht voor bejaardenhulp in Georgië en voor hulp aan Tsjernobylkinderen in Wit-Rusland.

Tijdens de Nationale Zendingsdag zal tevens aandacht worden geschonken aan het 30-jarig jubileum van de OEZ, die als stichting sinds 1974 actief is. Het zendingswerk zelf begon al in 1967, als initiatief van de in 1986 overleden Nederlander Kees van Olst. Naast de Nederlandse organisatie omvat OEZ vijftien zusterorganisaties in heel Europa. OEZ telt 12.000 Nederlandse donateurs en 30.000 donateurs op Europees niveau. Zij komen uit verscheidene bijbelgetrouwe kerken en gemeenten.

Hoewel OostEuropa Zending zich voornamelijk richt op zending in het voormalig Oostblok, organiseert zij ook zendingsreizen naar Azië, Afrika en Zuid-Amerika. De Nationale Zendingsdag, die traditiegetrouw in de maand mei rond Hemelvaart en Pinksteren wordt gehouden, wil christenen aansporen actief deel te nemen aan veldactiviteiten als zendingsreizen en sponsorprojecten.

Het morgenprogramma duurt van 10.30 tot 12.15 uur; het middagprogramma is van 13.30 tot 15.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom. De toegang is vrij. Aanmelding voor de Nationale Zendingsdag is wenselijk in verband met lunch, crèche en kinderopvang: tel. 0180-521966. Op verzoek kan een routekaart worden toegezonden.

Noot voor de redactie (