Fontys


vrijdag 7 mei 2004

Informatiedag Fontys (deeltijd)opleidingen in Eindhoven

Op zaterdag 15 mei houdt een groot aantal deeltijdopleidingen en enkele voltijdopleidingen van Fontys Hogescholen in Eindhoven een informatiedag. Tussen 10.00 en 13.00 uur zijn geĂŻnteresseerden welkom op de Fontyslocaties Rachelsmolen 1, Ds. Th. Fliednerstraat 2, Lismortel 25 en De Horsten 10 in Eindhoven.

Gezondheidszorg en Mens en Maatschappij
Op de Ds.Th. Fliednerstraat kunnen bezoekers presentaties bijwonen en informatie krijgen over de opleidingen: Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Cultureel Maatschappelijk Werk, Personeel en Arbeid, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Verpleegkunde en de nieuwe opleiding Audiologie.

Techniek
De technische opleidingen presenteren zich voornamelijk in gebouw R1 op de Rachelsmolen. Er wordt voorlichting gegeven door de Fontys Hogescholen: Elektrotechniek, Informatica, Werktuigbouwkunde, Bedrijfskader en Bedrijfskunde en Logistiek. Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool verzorgt behalve in gebouw R1, ook op De Horsten 10 voorlichting. Studenten Consumptieve Technieken bieden tijdens de informatiedag hapjes aan.

Economie
In gebouw R4 op de Rachelsmolen kunnen bezoekers terecht voor informatie over de opleidingen van Fontys Bedrijfshogeschool en de Fontys Hogescholen: Financieel Management, Marketing Management, Communicatie en Management, Economie en Recht.

Opleidingen Speciale Onderwijszorg
Het Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg (OSO) biedt door de overheid erkende voortgezette hbo-opleidingstrajecten aan voor leraren die zich verder willen professionaliseren in het begeleiden van zorgleerlingen. Voorlichting over deze opleidingen wordt gegeven op de Lismortel 25.

Nieuw
Tijdens de informatiedag is er speciale aandacht voor een aantal nieuwe studiemogelijkheden: -Studietraject Programmeren met C++ van Fontys Hogeschool Informatica

-Certified Integrated Resource Management, een nieuwe Engelstalige bedrijfskundige opleiding van Fontys Bedrijfshogeschool
-De nieuwe opleiding Internationaal Ondernemen van Fontys Bedrijfshogeschool

-De nieuwe deeltijdopleiding Financial Services Management en Financial Services Marketing. Deze wordt gezamenlijk aangeboden door Fontys Hogeschool Marketing Management en Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht