Gemeente Dordrecht


---

Groot familiefeest in Sterrenburgpark

Carla Franken
Het Sterrenburgpark is de afgelopen maanden grondig vernieuwd. Te hoog doorgegroeide bomen zijn gekapt, uitgeschoten dichte struiken zijn vervangen, de paden zijn vernieuwd, net als de slootkanten. Door al dit werk oogt het park veel vriendelijker en is het gevoel van veiligheid vergroot.
Op zaterdag 15 mei wordt de oplevering tussen 12.00 en 16.00 uur groots gevierd met diverse optredens voor het hele gezin. 15 mei is tenslotte de internationale dag van het gezin.
Om 12.00 uur geeft Jong Jubal acte de présence, om 12.30 uur komt wethouder Van der Zwaan het park officieel heropenen. Daarna kunnen de bezoekers genieten van de opzwepende middeleeuwse Schotse muziek van de Sassenachs doedelzakken en van het Dagkoor Dordrecht dat het publiek uitnodigt om de licht klassieke liederen mee te zingen. De Vocal groep Vinz komt met populaire songs uit de zestiger en zeventiger jaren, Tamils voeren in traditionele klederdracht twee klassieke dansen uit.
Ondertussen kunnen de kinderen zich vermaken op de kinderrommelmarkt, en kunnen zij meedoen met allerlei spelletjes die de Stichting Vakantiekinderfeesten organiseert.
Anderen kunnen het bouwwerk van de scoutinggroep Christiaan de Wet bewonderen, of toekijken en actief meedoen met de demonstraties hondendressuur, bloemschikken, dierenverzorging en kettingzagen van het Wellant College.
Tenslotte komen ook de drummers van Nos Kas het publiek vermaken en geeft de VDH Kringgroep Dordrecht een demonstratie van het africhten van herdershonden.
Wie tenslotte even uit de drukte weg wil, maakt een ritje op een pony, of stapt in de paardentram die vele malen een ronde maakt door het park.

Het feest op 15 mei is meteen het begin van een serie uiteenlopende optredens op zondagen. Dan kunnen bezoekers in het park genieten van muziek, demonstraties, sport en spel, dansevenementen etc. Voor de exacte programma's kunnen belangstellenden terecht in het Cultureel Centrum Sterrenburg, en bij opbouwwerker Rob Uijtterlinde, tel. 617 1778.