Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

'De Oranjetuin' 15 mei weer open na opknapbeurt

BARENDRECHT (vrijdag 7 mei 2004) - Op zaterdag 15 mei klokslag 14.00 uur gaat de 'Oranjetuin' weer open. Deze speeltuin, in de Oranjewijk aan de rand van Sportpark Ziedewij, heeft de afgelopen maanden een flinke opknapbeurt ondergaan. Alle speeltoestellen zijn vervangen. Daarnaast is het terrein geëgaliseerd en is er nieuw gras gezaaid. De opknapbeurt kostte in totaal E 70.000, waarvan de gemeente Barendrecht een bedrag van E 45.000 voor zijn rekening nam. Het overige bedrag is bekostigd door verschillende bedrijven in de buurt en door eigen middelen van de speeltuinvereniging.

De Oranjespeeltuin is de afgelopen maanden omgetoverd tot een professionele, veelzijdige speeltuin die aan alle strenge veiligheidseisen van vandaag de dag voldoet. De speeltuin is voor iedereen bedoeld, maar richt zich vooral op de leeftijdsgroep van 2 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen zich hier uitleven op een kabelbaan, een touwbrug en diverse andere spannende toestellen. Bovendien is er een 'natuurspeelplaats' waar de jeugd naar hartelust hutten kan bouwen en met vuur kan spelen. Uiteraard staat de speelplaats onder toezicht van vrijwilligers die de kinderen begeleiden en een oogje in het zeil houden.

Actief verenigingsleven
Vorig jaar bestond Speeltuinvereniging De Oranjetuin 45 jaar. De vereniging telt inmiddels 8 bestuursleden en 300 gezinnen die actief lid zijn: De kinderen spelen er en veel ouders treden op als vrijwilliger in de vereniging. Naast de traditionele speelactiviteiten worden er ook regelmatig andere bezigheden georganiseerd zoals bijvoorbeeld een rommelmarkt of een kampeeravond. De speeltuin is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 15.30 uur tot 17.30 uur, op woensdag en vrijdag van 13.30 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Mensen die lid willen worden kunnen contact opnemen met de secretaris van de vereniging, mevrouw van Gameren tel. (0180) 556 621.

Noot voor de pers,