Ingezonden persbericht


******* Persbericht

Underdogtoernooi: jeugdbasketball op topniveau

Almelo (10/5) - Komende zaterdag wordt in de Rembrandthal te Almelo het jaarlijkse Underdogtoernooi gehouden. Dit jeugdtoernooi van Basketballvereniging Uitsmijters kent een lange historie en is de laatste jaren enorm gegroeid. De toernooicommissie van de Almelose vereniging heeft een succesprobleem; hier laat je alle deelnemers basketballen op een te korte dag. Het wedstrijdprogramma loopt dit jaar van negen uur 's morgens tot zeven uur 's avonds. Aan het toernooi doen benjamini's (vanaf zeven jaar), mini's, aspiranten en kadetten (tot een leeftijd van 16 jaar) mee. Enkele vaste deelnemers zijn buiten de thuisclub Pigeons uit Duiven, Valley Bucketeers uit Hellendoorn, B.C.A. uit Apeldoorn en Early Bird uit Purmerend, dat met een caravaan van 70 personen uit Noord-Holland vertrekt. Hoewel Uitsmijters het afgelopen seizoen regelmatige in het nieuws was vanwege het chronisch gebrek aan kaderleden, iets waar iedere sportvereniging op dit moment mee kampt, heeft de toernooicommissie geen problemen bij het Underdogtoernooi. Leden van de Almelose vereniging staan in grote aantallen klaar om te helpen bij de wedstrijden als scheidsrechter, jurylid, wedstrijdleiding of speaker.
Meer informatie over het programma en de deelnemers is te vinden via www.uitsmijters.nl. Hier zullen ook uitslagen, nieuws en foto's worden gepubliceerd.

******** Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u terecht bij ondertekende en bij de toernooicommissie van Uitsmijters (underdog@uitsmijters.nl). Bijgaand een foto van het toernooi van vorig jaar met daarop twee benjamini's (leeftijd zeven/acht jaar) in actie.

Met vriendelijke groeten,

Peter Veldhuizen
Redactiecommissie Uitsmijters


* peter@uitsmijters.nl
& (0546) 82 38 79