Gemeente Den Haag

mei 2004
Feestelijke opening multisportcomplex Wateringse Veld (7 mei)

Het multisportcomplex Wateringse Veld aan de Noordweg (hoek Laan van Wateringseveld) gaat op zaterdag 15 mei officieel open. De Haagse wethouders Arend Hilhorst (Ruimtelijke Ordening, Stedelijke ontwikkeling en Wonen) en Wilbert Stolte (o.a. Sport) verrichten om 11.00 uur de officiële handelingen. Oorspronkelijk zou het complex worden geopend op 27 maart. Door het overlijden van Prinses Juliana zijn de festiviteiten toen uitgesteld.

Om redenen van organisatorische aard moet worden afgezien van het plan een helikopter te laten landen met jeugdleden van de clubs die gebruik maken van het complex, de voetbalvereniging SVH, de korfbalvereniging HKV/Ons Eibernest en de hockeyvereniging HCKZ. In plaats hiervan arriveren de jonge sporters en de wethouders Hilhorst en Stolte per dubbeldekker op het complex met de vlaggen van de clubs. De wethouders zullen na aankomst de dundoeken in top hijsen.

Al om 09.30 uur begint op het complex een groot jeugdvoetbaltoernooi van SVH, dat voor de officiële opening even wordt onderbroken. Na het officiële gedeelte gaat het toernooi verder en worden door de korfbalvereniging HKV/Ons Eibernest en de hockeyvereniging HCKZ clinics verzorgd. Op het complex staan ook diverse kramen, waaronder informatiestands van de clubs.

Multisportcomplex Wateringse Veld is gelegen op het voormalige complex van de Wateringse sportvereniging KMD. De ligging is aangepast, de accommodatie opgeknapt en voorzien van natuur- en kunstgrasvelden. SVH was voorheen gevestigd op het enige honderden meters afstand gelegen veld aan de Erasmusweg dat nu heeft plaats gemaakt voor het nieuwe deel van de Laan van Wateringseveld. HKV/Ons Eibernest heeft een eigen complex aan de Steenwijklaan, op het multisportcomplex Wateringse Veld vestigt zij een satellietafdeling die voornamelijk is gericht op de jeugd uit de wijk. Dit geldt ook voor HCKZ, dat op Klein Zwitserland aan de Klatteweg is gevestigd. Het ligt in de bedoeling dat de hockeyafdeling van HCKZ in Wateringse Veld uitgroeit tot een Hockey Club Wateringse Veld (HCWV).

De gemeente Den Haag bracht de drie partijen bijeen. SVH wilde een nieuw complex in Wateringse Veld, toen de verhuizing van het oude complex onvermijdelijk bleek door bouwplannen van de gemeente Den Haag. HKV/Ons Eibernest wilde aanvankelijk een trainingsveldje voor de jeugd uit de wijk. De gemeente Den Haag stelde voor gebruik te maken van het multisportcomplex Wateringse Veld waar kunstgrasvelden zouden worden aangelegd. De gemeente vond in HCKZ de derde partner om een satellietafdeling te vestigen op het complex. Sinds de drie clubs daar neerstreken is een hechte samenwerking ontstaan. Hiermee was een basis gelegd om het gemeentelijke beleid gestalte te kunnen geven, dat is gericht op het creëren van een voor zoveel mogelijk burgers toegankelijk en gevarieerd sportaanbod in de wijk.