Gemeente Amsterdam

Nieuw stadsdeelkantoor Slotervaart

10 mei 2004 - Slotervaart

Burgemeester Job Cohen zal zaterdag 15 mei het nieuwe stadsdeelkantoor van het stadsdeel Slotervaart officieel openen. Het stadsdeel is in april verhuisd naar een nieuw kantoor aan de Pieter Calandlaan, naast NS-station Lelylaan. Het stadsdeel heeft nu, naast de stadsdeelwerf, één centraal, modern kantoor.

De verhuizing naar het nieuwe kantoor is niet alleen een stap voorwaarts in de bereikbaarheid van het stadsdeel voor haar bewoners, maar ook een bewijs van de grote veranderingen die plaats vinden in het stadsdeel. Zo wordt in Slotervaart hard gewerkt aan het grootste stedelijke vernieuwingsproject van Nederland (Parkstad) en begint het stadsdeel binnenkort met de herinrichting van één van de grootste groenvoorzieningen in de Westelijke Tuinsteden, het Rembrandtpark.

Om de bewoners beter op de hoogte te houden van al deze ontwikkelingen heeft het stadsdeel een oude GVB-bus om laten bouwen tot informatiebus. De bus, helemaal vormgegeven in de nieuwe huisstijl van het stadsdeel, wordt ingezet bij evenementen en bijeenkomsten in het stadsdeel en komt tegemoed aan de steeds groter wordende vraag van bewoners om actieve informatievoorziening vanuit het stadsdeel. Stadsdeelvoorzitter Henk Goettsch zal de bus tijdens de Open Dag die is georganiseerd rond de opening van het nieuwe kantoor officieel in gebruik nemen.

© Gemeente Amsterdam