Gemeente Oirschot




* Verkeersmaatregelen tijdens open dagen Landmacht

Met als thema "Paraat en wereldwijd inzetbaar" opent Legerplaats Oirschot op zaterdag 15 en zondag 16 mei de poorten voor het publiek. In verband met de verwachte drukte zijn er diverse verkeersmaatregelen genomen. Alle toegangswegen naar de legerplaats zijn op 14, 15 en 16 mei afgesloten. Dat geldt dus voor de Eindhovensedijk, Erica en Zwanenburg. Aanwonenden en andere belanghebbenden krijgen een ontheffing van Defensie. Het is dus verstandig om met de fiets naar de legerplaats te gaan! Bezoekers die met de auto komen, worden via verkeersborden naar tijdelijke parkeerterreinen geleid, die zijn ingericht aan de Langereijt en de Wintelresedijk. Van daaruit worden de bezoekers met gratis pendelbussen naar de legerplaats vervoerd. Ook mindervaliden worden opgevangen op deze parkeerplaatsen en met speciaal vervoer verder gebracht. De pendelbussen rijden overigens ook vanaf de NS-stations Best en Eindhoven.

Naar boven


* Afsluiting Willibrordstraat Middelbeers

Maandag 10 mei wordt gestart met het aanleggen van drie verkeersplateaus in de Willibrordstraat. Dit gebeurt in het kader van het inrichtingsplan 30 kilometer per uur zone Middelbeers. Het is hiervoor noodzakelijk dat het gedeelte tussen de Doornboomstraat en de Sint Jorisstraat voor alle verkeer wordt afgesloten. Het doorgaande verkeer zal vanuit Middelbeers via Vessem worden omgeleid, het verkeer vanuit Westelbeers via Diessen. Plaatselijk verkeer kan omrijden via de Sint Jorisstraat en de Heiakkerweg. De werkzaamheden duren van maandag 10 mei tot en met 14 mei of zoveel langer als nodig of korter als mogelijk.

Naar boven


* Aanpassing wegennet rondom militair oefenterrein

Het militair oefenterrein Oirschot wordt heringericht tot compagnieoefenterrein (COT).Het terrein ligt gedeeltelijk op grondgebied van de gemeente Oirschot en de gemeente Eersel. Daarom hebben deze twee gemeenten, in samenspraak met het ministerie van Defensie en het adviesbureau Arcadis een plan ontwikkeld voor het aanpassen van de omliggende wegen. De volgende werkzaamheden staan gepland:


* een reconstructie van de Hoogeindseweg in Oostelbeers;
* de aanleg van een fietspad langs de westzijde van het oefenterrein vanaf het Rouwven in Wintelre tot aan de Langereijt in Oostelbeers;

* een reconstructie, tevens verbreding van het Rouwven, in Wintelre;
* de aanleg van een nieuwe verbindingsweg tussen het Rouwven en de Oirschotsedijk in Wintelre;

* de aanleg van een fietspad langs de Oostelbeersedijk in Wintelre.

Ook zullen er werkzaamheden worden uitgevoerd met betrekking tot de verlichting, in- en uitritten, de bermen en de beplanting.

Op 28 april wordt het werk aanbesteed en vanaf 10 mei starten de werkzaamheden. De verwachting is dat de aanpassingen nog dit jaar zullen worden afgerond. De reconstructie van de Hoogeindseweg komt als eerste aan de beurt. Deze is waarschijnlijk vóór de zomervakantie gereed. Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer Jan van Rijen van de gemeente Eersel, tel. 0497-531347, die namens beide gemeenten projectleider is.

Naar boven


* Afsluiting Groenewoudsedijk

Het gedeelte van de Groenewoudsedijk, gelegen tussen de Groenewoudse brug en de Franse Baan wordt tijdelijk afgesloten. De graskeien worden opnieuw gesteld en het wegdek wordt voorzien van een nieuwe asfaltdeklaag. De afsluiting duurt van 26 april tot en met 7 mei of zoveel korter als mogelijk. Er komt een omleidingsroute.

In deze periode is alleen bestemmingsverkeer mogelijk via de Groenewoudse brug. Bedrijven die te maken hebben met bevoorrading of het ophalen van goederen worden verzocht tijdig contact op te nemen met de heer Jan van Loon, telefoon 06- 53 309 670 of 0499-583333, die namens de gemeente het werk zal begeleiden.

Getracht wordt de overlast tot een minimum te beperken.

Naar boven


* Inrichting 30 kilometer per uur zone Middelbeers van start

verkeersbord 30 km zone

Dinsdag 13 april is gestart met het inrichten van de kom van Middelbeers tot 30 kilometer per uur zone. Hieronder vindt u informatie over de komende veranderingen en de daarmee gepaard gaande werkzaamheden.

Maatregelen
De maatregelen bestaan uit het aanleggen van snelheidsremmende voorzieningen op diverse locaties in Middelbeers. Ook worden er verkeersborden en wegmarkeringen aangebracht op de grenzen van het 30 kilometer per uur gebied. De huidige voorrangsregelingen op de kruispunten in de Kuikseindseweg, Doornboomstraat, Willibrordstraat en t Ven komen te vervallen. Met uitzondering van de provinciale weg wordt in de gehele kom van Middelbeers een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur van kracht.

Hieronder vindt u een overzicht van de voorzieningen die per straat worden aangelegd:


* Anjerstraat: verkeersdrempel ter hoogte van de lantaarnpaal voor de huisnummers 6 en 8.

* Calluna: kruispuntplateaus op de kruisingen met de Pompenmaker, aanpassen van het verkeersplateau op de aansluiting met de Zonnedauw.

* Doornboomstraat: poortconstructie ter hoogte van de voormalige Rabobank, opheffen voorrangsregelingen.

* Erica: poortconstructie ter hoogte van de Hertog Janstraat.
* Glazenmaker: verkeersdrempel ter hoogte van het speelveldje.
* Kaarsenmaker: verkeersdrempel ter hoogte van het speelveldje, attentievlak op de kruising met de Klompenmaker, verkeerspunaise op de kruising met de Wagenmaker.

* Klokkenmaker: kruispuntplateau op de kruising met de Mandenmaker.
* Klompenmaker: verkeersplateau ter hoogte van de aansluiting met het parallelweggetjes van de Kuikseindseweg, attentievlak op de kruising met de Kaarsenmaker, verkeerspunaise op de aansluiting met de Mandenmaker.

* Kosterstraat: attentievlak op de kruising met De Kuile, poortconstructie ter hoogte van de aansluiting op de Hertog Janstraat.

* Kuikseindseweg: opheffen voorrangsregelingen, poortconstructie ter hoogte van de aansluiting met de Konijnenberg.
* Margrietstraat: kruispuntplateaus op de kruisingen met de Rozenstraat en Anjerstraat, poortconstructie ter hoogte van de aansluiting op de Hoogdijk.

* Oranjestraat: verkeerspunaise op de kruising met de Steenfortseweg, poortconstructie ter hoogte van de aansluiting op de Hoogdijk.

* Pompenmaker: verkeersplateau ter hoogte van huisnummer 2, kruispuntplateau op de kruising met de Tinnegieter.
* Sint Jorisstraat: poortconstructie en verhoogde voetgangersoversteekplaats ter hoogte van de Sint Willibrordusschool.

* Sportparklaan: verkeersdrempel ter hoogte van huisnummer 21, poortconstructie met verkeersplateau ter hoogte van de aansluiting op de Hertog Janstraat.

* Steenfortseweg: poortconstructie ter hoogte van de komgrens.
* Vestdijk: poortconstructie ter hoogte van de aansluiting op de Hoogdijk.

* t Ven: poortconstructies ter hoogte van de rotonde en ter hoogte van de komgrens, uitritconstructies in de uitrit van de parkeerplaats van de C1000 en De Venne, attentievlak op de kruising met De Kuile, kruispuntplateau op de kruising met de Oranjestraat en Kosterstraat, opheffen van de voorrangsregelingen.
* Wagenmaker: verkeersplateau in het verlengde van de doorsteek naar de Klokkenmaker.

* Westelbeersedijk: poortconstructie.

* Willibrordstraat: attentievlakken op de kruisingen met de Margrietstraat en Sint Annastraat, kruispuntplateau op de aansluiting met de Vestdijk, opheffen van de voorrangsregelingen.

Uitvoeringsplanning
De werkzaamheden zijn begonnen op dinsdag 13 april. Daarbij is gestart met het plaatsen van de verkeersborden op de grenzen van het 30 kilometer per uur gebied en het opheffen van de voorrangsregelingen op de Doornboomstraat, Kuikseindseweg, Willibrordstraat en t Ven. Gelijktijdig is gestart met de aanleg van de snelheidsremmende voorzieningen in de wijken Heivelden en De Hille. Aansluitend worden de snelheidsremmers in de rest van Middelbeers aangelegd. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot begin juli 2004.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden in de Willibrordstraat, op de Westelbeersedijk en in de Oranjestraat zal het verkeer worden omgeleid. Hierover zult u te zijner tijd nader worden geïnformeerd. Bij de overige werkzaamheden zal de weg alleen plaatselijk worden afgesloten. Wij verzoeken u vriendelijk om ter hoogte van de werkzaamheden geen autos te parkeren.

Heeft u nog vragen?
Indien u nog vragen of opmerkingen heeft over de werkzaamheden, vernemen wij dat natuurlijk graag. Voor vragen over de voortgang van de werkzaamheden en de tijdelijke verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met Jan van Loon. Voor vragen over de inrichting van de 30 kilometer per uur zone, kunt u contact opnemen met Hans van Doormaal. Beiden zijn op werkdagen te bereiken via telefoonnummer 0499 583 333.

Naar boven


* Herinrichting kruispunt Westelbeersedijk / Krampvensedijk

Op dinsdag 13 april is de gemeente Hilvarenbeek gestart met het herinrichten van de kruising Westelbeersedijk Krampvensedijk in Baarschot (nabij vakantiepark Duc de Brabant). Deze werkzaamheden betreffen het aanleggen van een kruispuntplateau. Tijdens het werk zal dit kruispunt volledig zijn afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en bromfietsers kunnen overigens wel gebruik blijven maken van dit kruispunt.

Autoverkeer vanuit zowel de richting Westelbeers als vanuit de richting Diessen, zal worden omgeleid via Middelbeers. De bewegwijzerde omleidingsroute is: Voldijnseweg Westelbeersedijk Willibrordstraat Doornboomstraat Hoogdijk en vice versa. Verkeer van en naar de vakantieparken Duc de Brabant en Kempenbos, wordt ter plekke omgeleid.

Het is de bedoeling de werkzaamheden voor vrijdag 30 april a.s. af te ronden, dit is afhankelijk van eventuele onvoorziene omstandigheden en het weer.

Voor nadere vragen over deze werkzaamheden kunt u telefonisch contact opnemen met de heer A. de Quartel van de gemeente Hilvarenbeek, telefoon 013 5058300.