Gemeente Amersfoort

Wethouder De Wilde onthult schilderijen in hal van 'vlinderflat' Koppel viert feest bij opgeknapte speelplaats Boogschutter

datum: 11 mei 2004

Op zaterdag 15 mei is er een groot buurtfeest voor bewoners van de wijk Koppel. De aanleiding hiervoor is het gereedkomen van de opgeknapte speelplaats achter de Boogschutter.
In overleg met een groep omwonenden zijn er onder andere nieuwe speeltoestellen gekomen, picknicktafels en een Turks hinkelspel. Bovendien is één van de flats omgedoopt tot 'vlinderflat', met kleurrijke schilderijen van vlinders in de hal. Wijkwethouder De Wilde onthult 's ochtends de schilderijen en plant enkele vlinderstruiken. 's Middags nemen de kinderen de speelplaats in gebruik en wordt er feest gevierd.

Eind vorig jaar ontstond bij de gemeente en Stichting Welzijn Amersfoort het plan om de speelplaats achter de Boogschutter te gaan opknappen. In een bijeenkomst met omwonenden van diverse nationaliteiten zijn hierover afspraken gemaakt. Er kon gebruik worden gemaakt van een bijdrage uit het buurtbudget. De speelplaats moest geschikt zijn voor kinderen tot ongeveer tien jaar. Bovendien wilden de bewoners graag meer zitgelegenheid. Daarom staan er nu drie picknicktafels. Het verouderde klimtoestel is verwijderd en vervangen door een combinatietoestel om te klimmen en duikelen. Voor de allerkleinsten zijn er twee veertoestellen en een speelhuisje. Eén van de bewoners wist zich een buitenspel te herinneren uit haar land van herkomst. Dat spel - een Turks hinkelspel - is opgenomen in de bestrating van de speelplaats. Niet alleen de speelplaats is opgeknapt. Ook één van de flats, de Sextant/Voerman, is opgefleurd. In de hal van de flat hebben bewoners onder leiding van kunstenares Magosja Sytz kleurrijke schilderijen van vlinders gemaakt.

Het buurtfeest vindt plaats bij de speelplaats achter de Boogschutter. Het wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Amersfoort en de Koppeling en is mede mogelijk dankzij een bijdrage uit het buurtbudget. Er is van alles te doen: het planten van vlinderstruiken bij de 'vlinderflat', een Oosterse Markt, Open Podium met optredens van een buikdanseres en Djembee-spelers, een voetbaltoernooi en een Wereld Mode Show. En voor de kinderen is er natuurlijk de pas geopende speelplaats.

Programma zaterdag 15 mei
11.30 uur
WethouderDe Wilde onthult schilderijen van vlinders in de Sextant/Voerman-flat
en plant enkele vlinderstruiken.
13.30 uur
Kinderen nemen speelplaats achter de Boogschutter in gebruik, start feestelijkheden.

17.00 uur
Einde buurtfeest.