KNWV

11/5/2004
KITESURFEN - Scheveningen podium voor Shark NK Kiteboard 2004


--> Op 15 & 16 mei is Scheveningen het decor voor het Nederlandse Kampioenschap kitesurfen. De Nederlandse top maakt in een spectaculair watersport evenement uit wie er dit jaar met de titel van door gaat.

De organisatie werkt samen met de Nederlandse Kitesurf Vereniging die een windraam hanteert voor de wedstrijden. Bij gebrek aan wind in het weekend van 15 & 16 mei wordt het evenement uitgesteld naar de alternatieve data, 22 & 23 mei of 29 & 30 mei.

In een zogenaamde freestyle competitie beoordeelt een jury de vaak hoog in de lucht uitgevoerde acrobatische trucs. Met een stevige bries zijn kitesurfers in staat 5 tot 10 meter hoog te springen.

Vorig jaar versloeg de toen 14 jarige Kevin Langeree de gevestigde top met zijn stijlvolle trucs. Verwacht wordt dat hij dit jaar ook zeker zal vlammen. Het niveau is echter weer gestegen en de Noordwijker zal alles uit de kast moeten halen om deze prestatie te evenaren. De kiteboard sport groeit in dit waterrijke land snel en daagt velen uit om mee te doen aan deze ultieme krachtmeting.

Het NK in Scheveningen wordt gehouden bij brandingsport vereniging het JumpTeam.
Kiteboarders en bezoekers kunnen voor alle informatie terecht op de site.

www.kitehigh.nl

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl