Gemeente Westerveld

12-5-2004
Burgemeester ontvangt fietsers uit Wit-Rusland

Komende zaterdag, 15 mei, zal burgemeester Anne Meijer twaalf fietsers ontvangen die 1600 kilometer van Wit-Rusland naar Diever hebben gefietst. De fietsers zijn afkomstig uit Diever en omgeving. Zij hebben deze fietstocht gemaakt met als doel om geld in te zamelen voor een schoolbus voor het schoolinternaat in Juraciski, Wit-Rusland.

Op de aankomstmiddag worden er verschillende activiteiten georganiseerd op de Brink in Diever. Vanaf 14.30 uur zijn er onder andere straatdans en kinderspelen en om 15.00 uur landen er drie parachutisten. Omstreeks 16.00 uur zullen de fietsers aankomen, die dan door de burgemeester ontvangen worden.

Sponsoractie
De fietstocht van de twaalf is bedoeld als sponsortocht voor het schoolinternaat in het dorp Juraciski in Wit-Rusland. Er is geld ingezameld voor een nieuwe schoolbus voor het internaat. Met de opbrengst van de fietstocht hopen de organisatoren ook het internaat verder te kunnen verbeteren. Het aanleggen van sanitaire voorzieningen en het aanschaffen van nieuwe matrasjes voor de bedjes zijn twee andere doelen die met de opbrengst van de sponsoractie hopelijk gerealiseerd kunnen worden.

Een groot aantal scholen, uit Drenthe maar ook uit andere provincies, hebben ook meegedaan aan de sponsoractie voor het internaat. Verder hebben een groot aantal bedrijven en particulieren geld geschonken. Het bij elkaar gehaalde bedrag wordt beschikbaar gesteld aan de werkgroep Diever e.o. van de Stichting Rusland Kinderhulp. Op 1 mei, toen de fietsers vertrokken naar Wit-Rusland, was de opbrengst al ruim 40.000 euro.

Meer informatie over de sponsoractie en de fietstocht is te vinden op de website www.sponsordebus.nl.