Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Open Dagen Koninklijke Landmacht

Defensie is een onderdeel van onze maatschappij, maar een persoonlijke kennismaking met de krijgsmacht is voor het publiek vaak niet mogelijk. Daarom opent Defensie zijn deuren. Met de Open Dagen willen de krijgsmachtdelen aan de Nederlandse bevolking laten zien hoe en met welke middelen zij invulling geven aan hun taken.

Als onderdeel van de campagne organiseert de Koninklijke Landmacht op 15 en 16 mei als eerste krijgsmachtdeel zijn Open Dagen op de legerbasis Oirschot. Het thema van dit jaar is 'Paraat en wereldwijd inzetbaar'.

In verband met het overlijden van een Nederlandse SFIR-militair in Irak, vinden de Open Dagen plaats in een aangepaste, soberdere, vorm.

Tijdens de Open Dagen zijn er demonstraties van infanterie-, tank-, artillerie-, luchtmobiele eenheden en special forces. Het publiek kan deelnemen aan een aantal activiteiten. Daarnaast kan het publiek kennis maken de werkzaamheden van het Explosieven Opruimings Commando. In het bijzonder wordt er tijdens de Open Dagen aandacht besteed aan het werk van militairen in uitzendgebieden. Behalve de landmacht, presenteren zich ook eenheden van de Koninklijke Marine, Luchtmacht en Marechaussee. De Koninklijke Luchtmacht houdt op 18 en 19 juni Open Dagen op vliegbasis Volkel en de Vlootdagen van de Koninklijke Marine zijn op 9, 10 en 11 juli in Den Helder.