Gemeente Zwolle

Grote schoonmaak in park Wezenlanden
Jongeren en dak- en thuislozen

Op 15 mei 2004 houdt de gemeente Zwolle een grote opknapactie in park Wezenlanden. De opknapbeurt is een initiatief van het project Dit is Zwolle en de stichting Present, een Zwolse vrijwilligersorganisatie. Aan de actie werkt een groep dak- en thuislozen samen met een groep vrijwillige jongeren van Present. Zij gaan tussen 10.00 uur en 15.00 uur aan de slag gaan in park Wezenlanden.

Enkele dak- en thuislozen hebben in het verleden gezorgd voor overlast in het park, dit heeft de beeldvorming van deze groep negatief beïnvloed. De groep dak- en thuislozen die zaterdag meewerken, willen een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de stad. Ze hopen daarmee de beeldvorming over zichzelf bij te sturen.

Dit is ? Zwolle
Dit is?Zwolle is een project van de gemeente, dat door het organiseren van diverse activiteiten een bijdrage levert aan een veilig en prettig woon- en leefklimaat binnen de gemeente. De opknapactie van park Wezenlanden past hier goed in.

Geven en nemen
De Stichting Present wil een brug slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present motiveert bestaande groepen om zich een dag in te zetten. Deze groepen zijn veelal afkomstig uit het netwerk van kerken en organisaties in Zwolle. Dat aanbod wordt vervolgens gematched via maatschappelijke organisaties zoals de gemeente Zwolle. Zaterdag verwijderen zo'n dertig jongeren samen met dak- en thuislozen kapotte tegelpaden, gras inzaaien, schoonmaken en de omgeving van de skate-voorziening aanpakken.


---