Provincie Friesland


---

PERSUITNODIGING

Datum: 13 mei 2004

Gedeputeerde Mulder start zaterdag veiligheidsactie te water bij opening watersportseizoen

De provincie organiseert als vaarwegbeheerder van tijd tot tijd veiligheidsacties te water. De doelstelling is steeds om de niet professionele vaarweggebruiker te wijzen op de risico's die bepaald vaargedrag voor henzelf of anderen met zich mee brengen.

Na 'úitkijk kijk uit!'; 'vaar met verstand of blijf aan de kant' en 'gas los of je bent de klos' is het motto van de actie in 2004:

'GOLFSLAG MINDER VOORKOM HINDER!'

Om dit motto uit te dragen zijn naast enkele duizenden stickers een honderdtal vlaggen gedrukt die de komende tijd langs de oevers in Fryslân zullen verschijnen. De vlaggen worden uitgereikt aan watersportbedrijven en particulieren die aan het water zijn gevestigd. De stickers zullen door de provinciale toezichthouders worden uitgereikt aan bewuste of onbewuste veroorzakers van hinderlijke golfslag.

De opening van het watersportseizoen 2004 is hét moment om de mottoactie te starten. Gedeputeerde A.J. Mulder, portefeuillehouder van recreatie en toerisme, zal met een korte toespraak de eerste mottovlag uitreiken aan de heer G.J. Kuiper, burgemeester van de gemeente Skarsterlân, in de haven van de jubilerende (35 jaar) Watersportvereniging St. Nicolaasga. Het startsein bestaat uit het overdragen van de vlag, waarop het motto is uitgebeeld, en het gezamenlijk hijsen van de vlag.

Programma:
9.00 uur: Inschepen aan boord van de PW 2 onder het viaduct van de Rijksweg A6 (Rotonde Joure, afslag De Lanen (vanaf Lemmer)/ afslag De Wiel (vanaf Joure).

10.00 uur: PW 2 sluit aan in de vlootschouw, afgenomen door burgemeester Kuiper.

±10.30 uur: Aankomst haven Watersportvereniging St. Nicolaasga, Westend 23 te St. Nicolaasga. Aan wal overhandigt de gedeputeerde na een korte toespraak de mottovlag aan burgemeester Kuiper. Gezamenlijk hijsen zij de vlag.

N.B.: 15.00 uur opening museum kerkelijke kunst Workum.

---- --