Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling

Postbus 94020
1090 GA Amsterdam
T: + 31 (0) 20 568 8755
F: + 31 (0) 20 568 8787
e-mail: info@ncdo.nl

Bezoekadres:
Mauritskade 63
(hoofdingang KIT)
1092 AD Amsterdam



Jamai gaat met alle kinderen naar school

14.05.2004 09:26

Op zaterdag 15 mei 2004 maakt Jamai in NEMO in Amsterdam bekend welke school in Nederland de wedstrijd Alle kinderen naar school heeft gewonnen. Deze wedstrijd is georganiseerd om leerlingen bewust te maken van de noodzaak dat iedereen in de wereld het recht heeft op onderwijs.
In 2000 hebben 189 regeringsleiders al de belofte gedaan ernaar te streven dat in 2015 alle jongens en meisjes ter wereld naar school kunnen. De afgelopen maanden waren scholieren in Nederland aan de beurt om hierover mee te denken en een creatieve bijdrage te leveren. Leerlingen maakten eigen reclameboodschappen, waarin zij aangeven waarom het zo belangrijk is dat alle kinderen naar school moeten kunnen. Deze scholenwedstrijd was voor leerlingen van groep 7 en 8 van het primair onderwijs en de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs.

Scholenwedstrijd Alle kinderen naar school:
De scholenwedstrijd is een onderdeel van de samenbundelingcampagne Recht op Onderwijs die op initiatief van NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) tot stand is gekomen. In totaal zijn tien inzendingen genomineerd.

Genomineerde scholen:
De Vallei, Leusden: website + PowerPoint;
De Kimkiel, Groningen: affiches + scenario;
De Maten, Oldenzaal: video;
Het Hermann Wesselink College, Amstelveen: freecard; De Jan Ligthartschool, Bilthoven: video; affiche; De Montessorischool Kralingen,Rotterdam: affiche; De Prins Willem Alexanderschool, Waddinxveen: affiches; Het Wessel Gansfortcollege, Groningen: radiospotje; freecards.