Gemeente Dordrecht


---

Twee kandidaten strijden om titel Stadsomroeper

Vincent Brinkhof
Zaterdag 15 mei strijden twee kandidaten op de kleine podia van Wolwevershaven en Kuipershaven om de eerste prijs van het stadsomroepersconcours in Dordrecht. Deze twee kandidaten zijn Darja de Caluwé en Anne Lombillion uit Dordrecht. Wethouder G. Veldhuijzen reikt om 16.00 uur de prijs uit op het Otto Dickeplein.

De kandidaten zijn gekleed in een echt stadsomroeperskostuum en bereiden promotionele teksten voor. Naast een optreden op de podia lopen de kandidaten onder begeleiding van omroepers van de landelijke vereniging over de Kuipershaven en Wolwevershaven om aandacht te vragen voor het concours. De namen van de landelijke omroepers zijn Fred Martens, Klaas Koper, Siebe van der Meulen en Harmen de Vries.

De gemeente Dordrecht is op zoek naar een stadsomroeper die in een fraai historisch kostuum tijdens festiviteiten in de stad boeren, burgers en buitenlui informeert. De verkiezing van de Stadsomroeper vindt plaats tijdens Dordt in Stoom voor een jury en een breed publiek. De gemeente garandeert de Stadsomroeper 10 opdrachten per jaar.

Het programma van het stadsomroepersconcours is in de pdf-bijlage toegevoegd.

PDF icoon Programma verkiezing stadsomroeper.pdf