Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


14-05-04: `Bestemming Nederland' ook met horeca-geneugten

Het puur Nederlandse toerismeprogramma `Bestemming Nederland', dat vanaf komende zaterdag 15 mei op RTL4 aan zijn tweede serie begint, gaat ook `in de horeca'. Dat betekent dat er in het programma ook uitgebreid aandacht wordt gegeven aan terrassen, caféleven, uit eten gaan en overnachten.

Deze verbreding is het gevolg van de samenwerking die Koninklijk Horeca Nederland is aangegaan met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), dat dit programma samen met producent IdtV/Cumulus maakt. Eerder werd al bekend dat Bestemming Nederland, naast aandacht voor bungalowvakanties, ook stedenreizen in het programma opneemt. In de nieuwe serie zitten volledige afleveringen over Dordrecht, Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Utrecht en Breda.

De uitzendingen in 2003 trokken vele miljoenen kijkers. De serie 2004 telt 17 uitzendingen, anderhalf keer zoveel als vorig jaar. Na een eerste reeks vanaf 15 mei is er in de zomer een korte `vakantie', waarna de serie eind augustus weer doorgaat tot ver in oktober.

Joris Lutz, Stella Gommans en Mariska van Kolck presenteren ook deze keer weer de serie uitzendingen, die op zaterdag op RTL4 om 18.55 uur beginnen en een half uur duren. De herhaling is op de zondagmorgen erna, om 9.40 uur.