Laurus NV

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 14 mei 2004

Benoeming S.W.W. Lubsen in Raad van Commissarissen

Laurus N.V. maakt bekend dat per 15 mei 2004 de heer S. (Guus) W.W. Lubsen MBA (60) toetreedt tot de Raad van Commissarissen.

De heer Lubsen is meer dan 30 jaar in commerciële en management functies werkzaam geweest bij onder meer Dresser Industries Inc. (USA), Avery Dennison Corporation (USA) en Quaker Chemical Corporation (USA). Laatstelijk (van 1995 t/m 2002) was de heer Lubsen lid van de Raad van Bestuur van Heineken N.V.

Belangrijkste huidige functies:

- Voorzitter Raad van Commissarissen Bakkersland Holding B.V.
- Lid Raad van Commissarissen Honeywell Holding B.V.
- Lid Raad van Commissarissen Heineken Nederlands Beheer B.V.
- Voorzitter Raad van Commissarissen Athenian Breweries S.A.
- Lid Board Teleflex Inc. USA

- Lid Raad van Commissarissen Rüttchen Holding BV.

De heer Lubsen bezit geen aandelen Laurus.

De Raad van Commissarissen heeft de heer Lubsen benoemd onder meer omdat hij beschikt over een breed algemeen inzicht in internationaal ondernemerschap. Daarnaast beschikt de heer Lubsen over ervaring in de internationale levensmiddelenindustrie, waarbij de heer Lubsen onder meer betrokken was bij ICT-projecten, productie, kwaliteitscontrole en logistiek.

Zowel de algemene vergadering als de centrale ondernemingsraad hebben geen bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen benoeming.

De benoeming van de heer Lubsen hangt samen met het terugtreden (op eigen verzoek) van Mr. J.M. Hessels uit de Raad van Commissarissen per 14 mei 2004. De heer Hessels komt hiermee tegemoet aan de voorwaarde gesteld in de Corporate Governance Code (Tabaksblat), waarin het aantal commissariaten bij beursgenoteerde bedrijven aan een maximum gebonden is. Laurus bedankt hem voor zijn inzet voor de onderneming.

Laurus maakt tevens bekend dat de heer J-B. Hernu zijn rol als gedelegeerd commissaris per 14 mei 2004 heeft beëindigd. De Raad van Commissarissen van Laurus heeft de heer Hernu per 15 mei 2004 benoemd tot vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen heeft momenteel geen vice-voorzitter. Hiermee voldoet Laurus aan de Corporate Governance Code.

Perscontacten:
F. Kremer, telefoon: 00 31 (0)73 622 37 14 / 00 31 (0)6 22 45 88 57