Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Nog één overwinning verwijderd van nationaal kampioenschap

Mogelijk huldiging rolstoelteam Binnenland

BARENDRECHT (vrijdag 14 mei 2004) - Het rolstoelteam van de Barendrechtse basketballvereniging CBV Binnenland kan morgen (zaterdag 15 mei) Nederlands kampioen worden. In de finale van de play-offs om het kampioenschap spelen Binnenland en Lely een 'best of five-serie' waarin de Barendrechters momenteel met 2-0 voor staan. Wordt er zaterdag opnieuw gewonnen van het Amsterdamse BV Lely, dan is de ploeg van aanvoerder Gert-Jan van der Linden zeker van de landstitel. De wedstrijd in de Barendrechtse sporthal De Driesprong (Marijkesingel 20) begint om 21.00 uur. Bij winst wordt het rolstoelteam van Binnenland direct aansluitend met bloemen en een cadeau gehuldigd door de Barendrechtse wethouder sportzaken Ett Schoehuizen. Afhankelijk van het verloop van de wedstrijd zal dat (bij winst) omstreeks 21.45 uur gebeuren.

De rolstoelers van CBV zijn bezig aan een zeer goed seizoen. Eind maart won het team ook al de nationale beker en voor die prestatie zijn de rolstoelbasketballers destijds ook gehuldigd. Daarnaast staat ook het eerste damesteam van CBV Binnenland op de drempel van het Nederlands Kampioenschap. Die ploeg plaatste zich gisteren voor de finale om het landskampioenschap, waarin het vanaf volgende week in een 'best of seven-serie' zal aantreden tegen Den Helder.

Warm hart
De gemeente Barendrecht draagt sport een warm hart toe. Daarom is het al meerdere jaren vast beleid om sporters die een topprestatie leveren extra in het zonnetje te zetten. Zo worden sporters of teams die een titel behalen in de hoogste (amateur)klasse binnen hun tak van sport gehuldigd door het Barendrechtse gemeentebestuur.

Noot voor de pers,