Gemeente Delfzijl

Persbericht

10-05-2004
Brandweerwedstrijd in Delfzijl

INFORMATIE

Het brandweerkorps van Delfzijl organiseert op zaterdag 15 mei één van de provinciale brandweerwedstrijden. Deze wedstrijden worden georganiseerd met een tweeledig doel.
Ten eerste wordt in competitieverband de vaardigheid van de brandweerman en -vrouw getoetst, zowel individueel als in teamverband, maar ook worden hierdoor de inzetprocedures intensief geoefend waardoor brandweerteams nog beter kunnen optreden bij daadwerkelijke branden en ongevallen. De wedstrijden worden georganiseerd voor de verschillende taken van de brandweer zoals brandbestrijding, hulpverlening en ongevalbestrijding gevaarlijke stoffen. In Delfzijl worden twee zogenaamde "banen" opgezet waar incidenten in scène worden gezet en genoemde aspecten aan de orde kunnen komen.

De afgelopen weken is hard gewerkt door veel leden van het korps van Delfzijl om de deelnemende korpsen een mooie wedstrijd te bezorgen. Ook de locatie is mooi en typisch voor Delfzijl. Om de deelnemers niet in de verleiding te brengen, wordt de locatie tot 15 mei geheim gehouden.

Zaterdag 15 mei worden bij de winkeliers in het centrum van Delfzijl posters opgehangen waarop de locatie bekend wordt gemaakt. In samenwerking met de Handelsvereniging zijn er een aantal gezellige activiteiten in het centrum georganiseerd. In totaal nemen er 20 korpsen deel aan de wedstrijden, die beginnen om 08.00 uur en eindigen om ± 17.30 uur.
De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur.

Het brandweerkorps van Delfzijl doet zelf niet mee aan deze wedstrijd, maar heeft zaterdag
1 mei met twee teams meegedaan aan de provinciale brandweerwedstrijden, georganiseerd door de bedrijfsbrandweer van suikerfabriek CSM "Vierverlaten" te Hoogkerk.
Aan het eind van de dag bleek het team van de blusgroep Wagenborgen geëindigd te zijn op de zesde plaats. Het team van blusgroep Bierum is als tweede geëindigd en heeft zich hiermee geplaatst voor de gewestelijke wedstrijd op 5 juni in Ten Boer. In totaal namen er 21 korpsen deel aan de wedstrijden in Hoogkerk.