Gemeente Best

26-04-2004
15 mei Regionaal Special Olympics evenement in Best

15 mei Regionaal Special Olympics evenement in Best "Meedoen is belangrijker dan winnen!"

Op zaterdag 15 mei 2004 wordt een Regionaal Special Olympics evenement voor de regio Zuid in Best gehouden. Dit sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking wordt dit jaar gehouden op sportpark Naastenbest. De dag begint om 9.30 uur met het ontsteken van het Special Olympics vuur op de atletiekbaan van atletiekvereniging Generaal Michaëlis. De wedstrijden starten om 10.00 uur en duren tot 16.00 uur. Om 16.30 uur vindt de officiële afsluiting plaats.

Special Olympics is een uniek en zeer aansprekend concept waarbij sporters met een verstandelijke beperking op hun eigen sportieve niveau wedstrijdsport beoefenen. Er wordt op sportieve wijze gestreden in vele takken van sport zoals atletiek, zwemmen, korfbal, judo, wielrennen. Daarnaast vindt er 'gymnastiek / bewegen op muziek' plaats als demonstratiesport. Er worden ongeveer 200 actieve deelnemers verwacht. De Stichting Special Olympics is verantwoordelijk voor de organisatie van deze sportmanifestatie.

Special Olympics is heel belangrijk voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is geweldig als je ziet met hoeveel plezier zij hun sport uitoefenen. Maar naast het bieden van plezier, het vergroten van het zelfvertrouwen en het verbeteren van de conditie en de motorische vaardigheden, levert dit een bijdrage aan een sportiever zelfbeeld. Ook maken de deelnemers sneller en gemakkelijker vrienden tijdens de trainingen en wedstrijden.

Kijk op de website van Stichting Special Olympics voor meer informatie.