Gemeente Alkmaar


Milieukaravaan trekt door De Mare

Alkmaar, 6 mei 2004

Op zaterdag 15 mei trekt de Milieukaravaan door de wijk De Horn. Ook doet de karavaan het Rak-Zuid en de Pet/Eilandenbuurt aan. De Milieukaravaan is een van de activiteiten die georganiseerd worden in het kader van `De Horn loopt uit', een jaarlijks terugkerende reeks evenementen in De Horn.

Bewoners van de wijken Rak-Zuid, Pet/Eilandenbuurt en De Horn kunnen op zaterdag 15 mei allerlei soorten afval kwijt bij De Milieukaravaan. Zaken die ingeleverd kunnen worden, zijn onder meer chemisch afval, batterijen, geneesmiddelen, verf, accu's en olie. Er rijdt een perswagen voor grof afval mee in de karavaan. Ook voor het inleveren van gereedschappen, papier, kleding en apparaten waar een stekker aan zit, kan men bij de Milieukaravaan terecht. Dit afval wordt gerecycled of hergebruikt.

De Milieukaravaan staat van 10.00 tot 10.20 uur in de Schoenmakerstraat tegenover basisschool De Troubadour. Van 10.30 tot 10.50 uur is de karavaan te vinden op de parkeerplaats in de Arubastraat, tegenover het Jan van Scorelcollege. Tussen 11.00 en 13.00 uur trekt de karavaan onder politiebegeleiding door De Horn. De komst van de karavaan wordt aangekondigd door een draaiorgel. Vrijwilligers van onder meer de wijkraad, de scouting en wijkbewoners sluiten zich aan. De Milieukaravaan komt door de volgende straten: Wielingenweg tussen Zandkreek en Kajakstraat, Zandkreek, Treilerstraat, Schouwstraat, Boeierstraat, Arkplein, Jonkstraat en Kajakstraat.

De Milieukaravaan is onderdeel van het jaarlijkse evenement `De Horn loopt uit', dat dit jaar voor de zevende keer wordt georganiseerd. In het kader hiervan geven deelnemers aan het drumfestijn Slag in de Rondte om 14.00 uur een proefroffel in winkelcentrum De Mare. Om 15.00 uur is in het winkelcentrum tevens een ballonnenwedstrijd voor kinderen. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de Milieukaravaan en vanaf 14.30 uur bij de kraam `De Horn loopt uit' in het winkelcentrum.

Overige festiviteiten in het kader van `De Horn loopt uit'
* 10-15 mei Schoonmaakacties in de wijk en op de scholen
* 26 mei tot 23 juni Expositie fotowedstrijd `Feest' door basisschoolleerlingen
Bibliotheek De Mare

* 28 mei en 2 juni Excursie naar de Huisvuilcentrale
* 19 tot en met 22 mei Tuinenwedstrijd

* 3 juni Feestavond met prijsuitreiking fotowedstrijd en tuinenwedstrijd

* 5 juni Open tuinendag
Vare door de Mare: verken de waterwegen van De Mare eens per Langedijker akkerschuit

6 mei 2004