Ingezonden persbericht

Ladies' Circle schenkt Mappa Mondo EUR 100.000

Bijeengesprokkeld met concerten, workshops, kinderdisco's, golf bonbons

VOORSCHOTEN, 20040514 -- De 700 leden van Ladies' Circle Nederland hebben 100.000 euro bijeengesprokkeld voor de exploitatie van Mappa Mondo. Dit initiatief van het Nederlands Rode Kruis biedt gespecialiseerde medische, gezinsvervangende opvang voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Jan Post, directeur van het Rode Kruis, neemt het geld in de vorm van een symbolische takkenbos op 15 mei in Voorschoten in ontvangst. Jolanda Huiberts van Ladies' Circle beklemtoont daarbij dat 'de bijdrage bedoeld is voor een knetterend vuur in de kachel van Mappa Mondo, zodat het goede en professionele werk van de organisatie nog lang kan doorgaan.'


Ladies'Circle (www.ladiescircle.nl) is een internationale service club voor vrouwen tot 45 jaar. In Nederland werken de leden vanuit 48 Circles aan onderlinge vriendschap, het ontwikkelen van een positieve levenshouding, verdraagzaamheid en het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Dat komt tot uiting in meerdere regionale projecten en een langlopend nationaal project. In 2002 is voor Mappa Mondo gekozen. Met elkaar hebben de leden het voor elkaar gekregen dit grote bedrag bijeen te brengen met het organiseren van concerten, workshops, kinderdisco's, een golftoernooi, maar ook met de verkoop van dozen bonbons.

Mappa Mondo
Mappa Mondo is een gezinsvervangend tehuis van het Nederlandse Rode Kruis dat al 6 jaar opvang en begeleiding geeft aan kinderen met een levensbedreigende ziekte. Kinderen waarvoor het medisch gezien niet nodig is om in het ziekenhuis te verblijven, maar waar door allerlei omstandigheden ouders en/of verzorgers in de thuissituatie niet in staat zijn het kind de zorg te geven die het nodig heeft. In huizen in Wezep en Rijswijk en binnenkort ook in Eindhoven van Mappa Mondo (www.mappamondo.nl) worden elk 8 kinderen dag en nacht met de grootst mogelijk zorg omringd. De bezetting bestaat uit 6 gespecialiseerde verpleegkundigen en enkele deskundige vrijwilligers. Zij zorgen samen niet alleen voor de zorg maar ook voor extra warmte, tijd en aandacht. De bedoeling is dat kinderen zich thuis voelen zonder dagelijks aan hun ziekte te worden herinnerd.




Ingezonden persbericht