Ingezonden persbericht

VOOR DIRECTE VERSPREIDING

VERDEELD SUCCES VOOR NL'ERS TE HOCKENHEIM

Tijdens de vierde ronde om het Europees Kampioenschap Formule Renault 2000 op het circuit van Hockenheim, hebben de vier deelnemende Nederlanders met wisselend succes gepresteerd. Waar Paul Meijer de vorige race op Magny-Cours nog de boventoon voerde, nam ditmaals Junior Strous de honneurs waar als beste Nederlander. Ook Xavier Maassen scoorde dit weekend zijn eerste EK-punten.

De jeugdige Junior Strous liet dit weekend op het Grand Prix-circuit van Hockenheim zien dat het niet lang meer duurt voordat ook hij aanspraak gaat maken op vaste podium-posities. De 18-jarige Wassenaarder, die sinds de vorige race op Magny-Cours uitkomt voor het topteam MOTOPARK Academy, scoorde in de eerste race een verdienstelijke vierde plaats nadat hij als zesde gestart was. Ook in de tweede race pakte de winnaar van de Paasraces waardevolle EK-punten.

In de tweede race was het juist Paul Meijer die de Nederlandse kastanjes uit het vuur haalde. Met een uiterst aanvallende race, die uiteindelijk goed was voor een vijfde plaats aan de meet, blijft Meijer de beste Nederlander in het klassement van deze hoog aangeschreven internationale klasse voor jonge talenten.

Ook de Limburger Xavier Maassen scoorde in zijn tweede EK-race begerenswaardige kampioenschappunten door in de eerste manche in de top 10 te finishen. Twee sterke starts in dito aantal races deden de 23-jarige AR Motorsport-coureur met name veel posities winnen. Zijn aanvallende tactiek in race 2 bracht echter niet het gewenste resultaat: een beschadigde voorvleugel beëindigde zijn race voortijdig in de pitstraat.

Het lot was ook Yelmer Buurman dit weekend niet goed gezind. De 17-jarige inwoner uit Ubbergen zag door mankementen buiten zijn schuld de kwalificatie in duigen eindigen. Een loshangende flap aan het bodywork van zijn bolide sloeg zijn achterband lek, waardoor de AR Motorsport coureur veroordeeld was tot een positie in de achterhoede. Twee opvallende inhaalraces brachten Buurman wel weer terug naar het middenveld, maar zijn inspanningen bleken net niet voldoende om in de punten te finishen.

NIEUWS en FOTO'S zijn afkomstig van Insight F1 Motorsport Report.

Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met:

Roelof Oosterhuis (Insight F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com

---- --