Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Anton de Ronde
055 - 548 60 52

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

16 mei 2004

Onderwerp: auto botst tegen trein: 3 doden.

Drie tieners uit Doetinchem zijn afgelopen nacht om het leven gekomen. De auto waarin zij zaten botste op een zandweg in het buitengebied bij een onbewaakte spoorwegovergang tegen een trein. De twee jongens (beiden 19 jaar) waren op slag dood, het meisje (17 jaar) overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Het treinverkeer heeft een groot deel van de nacht stil gelegen.

Rond 22.30 uur kreeg de politie een melding dat op de overweg een auto tegen een trein was gebotst. Onbekend was hoeveel slachtoffers er waren en alle hulpverleningsdiensten werden naar de in het bos gelegen overweg gestuurd.

De hulpverleners troffen een totaal vernielde auto aan. Achterin zat een meisje, zij was zwaar gewond en is door de brandweer uit het wrak bevrijd en naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is zij enige tijd later aan haar verwondingen bezweken. De bestuurder en bijrijder waren bij het ongeval om het leven gekomen.

De trein die uit de richting Gaanderen kwam en een tiental passagiers vervoerde was verderop tot stilstand gekomen. In de trein raakte niemand gewond en de passagiers zijn na enige tijd met een bus naar het station Doetinchem vervoerd.

Nadat de slachtoffers waren geborgen is spoorwegpersoneel nog tot laat in de nacht bezig geweest met herstellen van het spoor. Het treinverkeer kon vanmorgen weer worden hervat.

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de auto met een behoorlijke snelheid over het zandpad heeft gereden. De politie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden waaronder dit dramatische ongeval kon plaats vinden. Getuigen die hierover iets kunnen melden worden verzocht contact met de politie op te nemen (telefoon 0900 - 8844).

Einde bericht

---- --