Politie Flevoland

Vermiste jongen verdronken

Luttelgeest 16-05-2004 - De 4-jarige asielzoeker, die sinds vrijdagmiddag op het AZC in Luttelgeest werd vermist, is zaterdagmiddag gevonden in het water van de Kuindetocht. Hij is verdronken.

De jongen werd sinds vrijdagmiddag vermist. Zijn fietsje was teruggevonden nabij de Kuindertocht, een watertje dat vlak langs het AZC loopt. Vrijdagavond, omstreeks 22.00 uur werd de politie in kennis gesteld. Die avond nog werd een zoekaktie opgestart, waarbij een speurhond en duikers van de brandweer van Noordoostpolder werden ingezet. Halverwege de nacht werd de zoekaktie afgebroken.

Zaterdagmorgen werd de zoekaktie hervat. Een helicopter van het KLPD zocht vanuit de lucht de omgeving af en leden van de brandweer van Noordoostpolder en Urk zochten met duikers en dregapparatuur de Kuindertocht af. Omstreeks 17.00 uur werd het lichaam van de jongen gevonden nabij een steigertje in de Kuindertocht.

Vermoedelijk heeft het slachtoffer met leeftijdgenootjes bij het water gespeeld. Hoe hij te water geraakt is, is niet bekend.