Lekstroom 10.45 uur

Utrecht 16-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Agenten bedreigd door groep

LOPIK Op zondagochtend ontstond er rond 03.00 uur een opstootje op de Manerbrug. De politie kreeg de melding dat er onenigheid in een horecagelegenheid was. Kort daarop ontstond buiten een opstootje. De politie bluste dit snel, maar vervolgens keerde de groep van ongeveer veertig jongeren zich tegen de vier agenten. Eén van de groep, een 21-jarige man uit Lopikerkapel, wilde een agent slaan, waarop hij een tik met de wapenstok kreeg. Vervolgens viel de groep de agenten aan. Met versterking is de dreigende situatie onder controle gebracht. De politie heeft de 21-jarige man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Fietsendief gepakt

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat er een fietsendief bezig was bij een fietsenstalling aan de Ringstede. Er waren sporen van braak, waarop de politie de omgeving afgezette en op zoek ging naar de fietsendief. In de fietsenstalling zelf werd een 33-jarige Utrechter aangetroffen met een meterlang breekijzer in de hand. De man is aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Man mishandeld

NIEUWEGEIN Zaterdagavond om 22.00 uur heeft de politie twee mannen aan gehouden in een woning op de Ruiterstede. De twee mannen, Nieuwegeiners van 35 en 36 jaar, waren de woning binnengedrongen en hadden de 59-jarige bewoner mishandeld. Er waren al eerder conflicten geweest. De bewoner is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De twee mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.