Stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht 16-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Berovers gepakt

UTRECHT Twee Utrechtse mannen van 24 en 17 jaar zijn zaterdagnacht omstreeks 02.30 uur aangehouden op verdenking van een beroving. Het slachtoffer een 31-jarige man uit Utrecht was een half uur daarvoor op de Draaiweg beroofd van een fiets en een mobiele telefoon. Hij wist de politie een duidelijk signalement van de daders te geven. Een van hen kon op de Plompetorengracht worden aangehouden, de andere verdachte bij de brug Biltstraat Wittevrouwen. Bij de 17-jarige verdachte werd een mes aangetroffen waarmee het slachtoffer is bedreigd. Beide verdachten worden op het politiebureau verhoord. Bureaustoel van vier hoog naar beneden

UTRECHT Een 21-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagavond aangehouden, nadat zij van de vierde verdieping van een flatgebouw aan de Ina Boudier-Bakkerlaan een bureaustoel naar beneden had gegooid. Politiemensen waren nabij de plaats aan het surveilleren toen ineens een bureaustoel met een klap op het gras belandde. Zij wisten de dader te achterhalen en hebben haar meegenomen naar het bureau. Daar is een proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt. Vervolgens werd haar opgedragen er onmiddellijk voor te zorgen dat de stoel van het grasveld verdween.

Met babbeltruc naar binnen

UTRECHT Twee vrouwen uit den Bosch en Rosmalen leeftijd 41 en 27 jaar zijn zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur aangehouden op verdenking van poging tot diefstal. Afzonderlijk belden de vrouwen aan bij twee woningen op de Washingtondreef en probeerden zij met een onsamenhangend verhaal de woning binnen te komen. De bewoners wisten de vrouwen naar buiten te duwen en aan de praat te houden totdat de politie arriveerde. De vrouwen zijn na verhoor op het politiebureau zonder proces-verbaal weer naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Twee Utrechtse vrouwen van 51 en 53 jaar zijn zaterdagmiddag om 14.45 uur aangehouden toen zij zonder te betalen een winkel aan de Rijnkade wilden uitlopen. Zij konden worden aangehouden door de beveiligingsambtenaar van het winkelbedrijf. Beide dames werden meegenomen naar het bureau en bekenden daar de diefstal. Na verhoor zijn zij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Een 31-jarige man uit Dordrecht werd in diezelfde winkel al eerder die middag betrapt op diefstal. Ook deze man kon door de beveiliging van de zaak worden aangehouden, toen zij merkten dat de verdachte zonder te betalen met een slaapzak de zaak uitliep.

Ingooien ruit Abri bestraft

DE MEERN - Een 15-jarige jongen uit De Meern heeft zaterdagnacht om 03.00 uur bekend een ruit van een Abri op de Meerndijk te hebben ingegooid. De jongen maakte deel uit van een groep die na het ingooien van de ruit wegfietste, maar door de politie verder op de Meerndijk kon worden achterhaald. De jongeman krijgt een HALT-straf.