Politie Flevoland

Rijden onder invloed

Flevoland 16-05-2004 - Ook zaterdag en zaterdagnacht werden weer zes weggebruikers betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Vier automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren.

LELYSTAD - Een 55-jarige automobilist uit Lelystad reed zaterdagmiddag slingerend over de A-6. Hij zag geen kans de ademtest goed uit te voeren, waarna hem een bloedproef is afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

URK - Een 20-jarige snorfietser uit Urk blies zaterdagavond op de Ransuil 290 ug/l (0,65 promille).

Op de Urkerweg blies een 25-jarige Urker snorfietser zaterdagnacht 465 ug/l (1,05 promille).

ALMERE - Een getuige zag zaterdagnacht op de A-6 een auto rijden. De bestuurder reed slingerend en met een hele lage snelheid. De getuige slaagde erin de bestuurder aan de kant van de weg tot stilstand te dwingen en belde de politie. De bestuurder, een 37-jarige man uit Almere. blies 930 ug/l (2,11 promille). Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Een 24-jarige automobilist uit Almere maakte zaterdagnacht in de Muntmeestergarage zoveel lawaai dat het opviel. Hij werd aan een ademtest onderworpen en blies 680 ug/l (1,54 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ENS - Een bewoner van de Bosrand werd midden in de nacht wakker van een harde klap. Hij zag dat zijn auto was aangereden door een andere auto, die daarna over het trottoir verder reed en verderop in de straat werd geparkeerd, waarna de bestuurder een woning binnen ging. De politie heeft de bestuurder aangehouden. Hij blies 1.050 (2,38 promille). De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.