Ingezonden persbericht


Tweeduizend persoonlijke protestbrieven.
'VERJAARDAGSKADO' VOOR BALKENENDE-2.

Het kabinet Balkenende-2 en alle Tweede Kamerleden van de regeringsfracties hebben vandaag ieder tweeduizend e-mails ontvangen met persoonlijke protestbrieven van burgers. Het platform Keer het Tij stuurde de boze brieven bij wijze van "verjaardagskado" door naar het kabinet. Balkenende-2 tekende precies een jaar geleden het regeerakkoord met daarin harde rechtse plannen op, bijvoorbeeld, het gebied van de sociale zekerheid en vluchtelingen. Via de website van het platform Keer het Tij protesteerde duizenden burgers hiertegen. De briefschrijvers staan niet alleen; onlang bleek uit een enquête van de GPD dat 70% van de Nederlanders vindt dat het kabinet het niet goed doet.

Uit brieven spreekt veel woede.

Uit de 2.000 brieven aan het kabinet spreekt een grote woede over kabinetsbeleid. Scholiere Sanne schrijft bijvoorbeeld: "ze maken er een zooitje van, de maatschappij verhard veel te veel". Dhr. W. L. schrijft: "Het Kabinet moet weg, zij slopen onze sociale zekerheid". Veel mensen vinden net als dhr. R. V. dat het " Inhumaan is hoe de Nederlandse regering omgaat met vreemdelingen". Dat blijkt ook wel uit de zeer persoonlijke oproep van de 12 jarige Lizzy aan het kabinet: "Ik wil jullie vragen om mijn stiefvader niet weg te sturen. Hij is erg lief voor mij en mamma". Opvallend is verder dat veel schrijvers, net zoals mevr. C. Z., dankzij Balkenende zich "schamen Nederlander te zijn".

Nieuwe acties: Manifestatie "1 jaar Balkenende-2".

Op donderdag 17 juni vanaf 19 uur organiseert platform Keer het Tij een debat in Paradiso in Amsterdam met de titel "Een jaar Balkenende-2, hoe krijgen we het kabinet weg?" Aansluitend is in de poptempel het grote benefietfeest "JP Nee, Dans Mee!". Dit najaar staan er opnieuw acties van Keer het Tij gepland rond Prinsjesdag. Het platform heeft verder samen met De Nieuwe Dialoog het initiatief genomen om het eerste Nederlands Sociaal Forum te organiseren. Deze driedaagse conferentie van duizenden andersglobalisten zal in november plaatsvinden.

Bundeling 450 organisaties.

Keer het Tij is een platform, van inmiddels 450 organisaties, dat is opgericht vlak na de moord op Fortuijn. Het platform, dat een gezamenlijke achterban heeft van bijna een half miljoen leden, verzet zich tegen het huidige harde rechtse klimaat in Nederland. De grootste actie was direct na prinsjesdag toen 25.000 mensen de straat opgingen tegen het neo-liberale kabinet. Begin april demonstreerde 15.000 mensen voor een generaal pardon voor vluchtelingen die uitgezet dreigen te worden door Verdonk.