Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht 16-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Veel overtredingen tijdens verkeerscontrole

VEENENDAAL - Bij een grootscheepse verkeerscontrole op de Rondweg West te Veenendaal zaterdag van 20.00 tot zondag 02.30 uur zijn meer dan 1600 overtredingen vastgesteld wegens te hard rijden. In totaal werden 6824 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 188 km/uur.

Vijf van de 480 bestuurders die moesten blazen bleken teveel alcohol te hebben gedronken. Verder nam de politie een radardetector in beslag en werden een auto en een aanhanger van de weg gehaald omdat zij niet aan de technische eisen voldeden. Eén bestuurder kreeg een bekeuring van in totaal 345 euro, omdat zowel zijn voertuig als aanhanger niet in orde waren. De Vreemdelingenpolitie heeft twee personen aangehouden die zonder papieren in Nederland verbleven. Zij worden uitgezet.

Aan de controle werkten in totaal 32 politiemensen en andere betrokkenen mee, waaronder de ANWB en de Vreemdelingenpolitie.

Op de Smalle Zijde werd om 00.25 uur een 30-jarige man uit Ede aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 435 ug/l. Hij is met een rijverbod en proces-verbaal naar huis gestuurd.

Hardrijder achtervolgd

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.00 uur een 27-jarige man uit Wijk bij Duurstede na een korte achtervolging kunnen aanhouden. De bestuurder viel op omdat hij met zeer hoge snelheid over de Gr. Van Lynden van Sandenburgweg opreed. Hij kon staande worden gehouden op de Octavius en kreeg een proces-verbaal. Het was niet de eerste keer dat de man voor te hard rijden werd bekeurd.

Een 22-jarige man uit Wijk Bij Duurstede is zaterdagavond om 22.00 uur op de Lekdijk Oost aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de man 335 ug/l. Met een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal kon de man weer naar huis.

Rijden zonder licht

LANGBROEK Een 19-jarige man uit Wijk bij Duurstede heeft een ritje op zijn bromfiets over de Bovenwijkerweg moeten bekopen met twee bekeuringen. Een voor geen verlichting en een voor het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat. Het was niet de eerste keer dat de man hiervoor bekeurd werd.