1e persbericht van zondag 16 mei 2004

Eindhoven 16-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken automobilist weigert adres op te geven

Op de Vonderweg is zondag rond 3.00 uur een 25-jarige Poolse automobilist aangehouden. De man werd betrapt op het rijden met teveel drank op. Bij hem werd een promillage van bijna 1,60 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man weigerde na herhaaldelijk vragen om zijn adres op te geven. Hierop is hij door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van handel in drugs aangehouden

In een horecagelegenheid aan het Stratumseind is zondag rond 2.00 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in drugs. Bij de man werden zeven gripzakjes met wit poeder aangetroffen. De exacte inhoud van de zakjes wordt onderzocht. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Insulindelaan is zaterdag rond 22.30 uur een 25-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden met teveel drank op. Bij de man werd een promillage van ruim 1,40 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook op de Boschdijk werd zondag rond 4.20 uur een 31-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt terwijl hij teveel drank op had. Bij hem werd een promillage van ruim 1,50 gemeten. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidsduivels moeten rijbewijs inleveren

Op de Noord Brabantlaan zag de politie zondag net na middernacht twee automobilisten met een snelheid van zon 120 km/u rijden. Op deze weg is 50 maximaal toegestaan. De twee automobilisten, een 22-jarige Veldhovenaar en een 22-jarige Eindhovenaar, zijn beiden aangehouden op de Cederlaan. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd en tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken snorfietser

Op de Leenderweg is zondag rond 2.00 uur een 36-jarige dronken snorfietser uit Eindhoven aangehouden. Bij de man werd een alcoholpromillage van bijna 1,85 gemeten. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs of een bromfietscertificaat. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden

Op het Gulperplantsoen is zaterdag rond 17.20 uur een 48-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding met zijn auto tegen een hek van een speelwei gereden zijn aan het Gulperplantsoen waarna hij gewoon verder was gereden. Vervolgens is de man uit zijn auto gestapt en probeerde hij de woning van een 38-jarige man aan het Gulperplantsoen, een bekende van hem, binnen te dringen. Hierbij bedreigde hij de man met de dood. De gewaarschuwde politie pakte de man in de kraag. Tijdens zijn aanhouding beledigde hij een agente. Hij bleek behoorlijk gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 2,50 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Verdachte van inbraak in auto aangehouden

Op de Watermolenwal is zaterdag rond 22.10 uur een 37-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou eerder die avond hebben ingebroken in een geparkeerde auto aan de Smalstraat. Een ruit van de auto werd vernield en uit de auto werden een handtas, schoenen, een broek en een trui weggenomen. Deze spullen werden bij de verdachte aangetroffen. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Asten: Dronken automobilist betrokken bij ernstig ongeluk op A67

Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 45.8 richting Venlo, is zaterdagmiddag rond 14.50 uur een ernstig ongeluk gebeurd. Een 20-jarige automobiliste uit America werd op de snelweg van achteren aangereden door een 64-jarige automobilist uit Asten. De vrouw belandde hierdoor met haar auto op de kop in de middenberm. De bestuurster en drie inzittenden raakten gewond. De vrouw uit America, een 19-jarige inwoonster van Meterik en een 20-jarige vrouw uit Swolgen liepen diverse kneuzingen op. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis geweest. Een 18-jarige inzittende uit Castenray is met ernstig hoofdletsel en een gebroken schouder naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De 64-jarige man uit Asten bleef ongedeerd. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,55 gemeten. De politie heeft de man aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Bergeijk: Verdachte met harddrugs aangehouden

Op de Hof is zondag rond 2.30 uur een 19-jarige inwoner van Bergeijk aangehouden. De politie betrapte de man toen hij drugs aan het gebruiken was. Bij de verdachte werden een weegschaal, vijf cachetjes met cocaïne en een kleine hoeveelheid hasj aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Best: Dronken man geeft agent kopstoot

Op de Dr. De Steenhuijsenlaan is zondag rond 1.10 uur een nog onbekende dronken man aangehouden. De politie kreeg rond een 1.00 uur een verzoek om naar de Zwaanvelden te gaan omdat daar een dronken man voor de deur van een woning zou staan die weigerde weg te gaan. Toen de politie daar aan kwam was de man inmiddels naar de Dr. De Steenhuijsenlaan gelopen. De man weigerde zijn naam te geven waarop hij onder verzet is aangehouden. Hij beledigde de agenten en gaf één van hen een kopstoot. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Budel: Verdachte aangehouden

Op het Capucijnerplein is zondag rond 00.30 uur een 19-jarige inwoner van Budel aangehouden. De politie zag hem op een bromfiets rijden zonder helm en vervolgens zagen ze dat hij een afvalcontainer aan het beplakken was en daar teksten op schreef. Bij de fouillering werd bij de jongen nog een busje pepperspray aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Verdachte aangehouden na mishandeling vriendin

In het ziekenhuis in Helmond is zondag rond 4.30 uur een 28-jarige man uit Deurne aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 22-jarige vriendin hebben geslagen en geschopt in hun woning in Deurne. Ook zou hij huisraad hebben vernield waardoor hij zelf een verwonding aan zijn hand opliep die hij in het ziekenhuis liet behandelen. De vrouw liep diverse kneuzingen in haar gezicht op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Deurne: Huiselijk geweld

In zijn woning in Deurne is zaterdag rond 17.40 uur een 21-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 21-jarige vriendin in hun woning hebben mishandeld en bedreigd. De vrouw liep een verwoning aan haar oog en haar schouder op. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Heeze: Bromfietser probeert aan politie te ontkomen

Na een achtervolging heeft de politie zondag rond 3.00 uur op de Geldropseweg twee 17-jarige jongens uit Nuenen aangehouden. De politie zag de bestuurder en de passagier op de bromfiets rijden zonder helm. Toen zij hen aanspraken en hen verzochten om te stoppen reed het duo gewoon door. Uiteindelijk heeft de politie hen beiden klemgereden. De jongens probeerden toen nog te ontsnappen maar de agenten konden één van de twee bij de jas grijpen. Hierdoor schoof de bromfiets onderuit en konden beiden aangehouden worden. Eén van de verdachten verzette zich hierbij. Na verhoor op het politiebureau zijn de ouders van de jongens gewaarschuwd en konden ze naar huis. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snorfietser onder invloed en onverzekerd

Op de Kapelstraat-Zuid is zondag rond 2.30 uur een 52-jarige snorfietser uit Veldhoven aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,45 gemeten. Verder onderzoek wees uit dat de snorfiets niet verzekerd was. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.