Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


16 mei 2004


Achterhoek - alcoholcontroles


Afgelopen nacht werden op diverse plaatsen in de Achterhoek grote alcoholcontroles gehouden. Hierbij werd ondersteuning verleend door het Team Verkeershandhaving van de regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
De controles werden uitgevoerd in Zedaam, Lengel, Wehl, Varsseveld, Silvode en Terborg en duurden van 22.00 tot 04.00 uur. In totaal werden ruim 1500 automobilisten aan de kant gezet en heeft de politie hen laten blazen. 15 bestuurders zijn meegegaan naar het politiebureau en van hen bleken er 11 een strafbare hoeveelheid drank te hebben genuttigd. De scores varieerden van 0.6 tot 1.9 promille. Deze laatste bestuurder, een 51-jarige man uit Zutphen kon direct zijn rijbewijs inleveren. Hij krijgt een proces-verbaal en de andere overtreders krijgen een boete thuis gestuurd. Daarnaast kregen allen een rijverbod opgelegd.


Zeddam - toch mee naar Engeland


De politie heeft gisteren een 12-jarige jongen gelukkig gemaakt zodat hij toch met zijn vader mee kon naar een voetbalwedstrijd in Engeland. De vader en de knul werden op Schiphol gecontroleerd en toen bleek het kind in het paspoort van de moeder te staan. Deze was echter thuis in Zeddam. Dankzij een snel door de politie opgenomen- en doorgefaxte verklaring konden vader en zoon nog op tijd met het vliegtuig mee.


Doetinchem - bekrassen auto's


Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een garagebedrijf aan de Boddens Hosangstraat de motorkappen van 4 auto's bekrast. De politie heeft zaterdag een aangifte opgenomen van vernieling.


Eibergen- auto tegen boom


Om 13.20 uur is een auto met Duitse inzittenden door onbekende oorzaak op de Rekkenseweg van de weg geraakt en eerst rechts en later links tegen een boom gebotst. De bestuurder bleek geen gordel te hebben gedragen en klaagde over een pijnlijke schouder. Zijn passagiere raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis in Winterswijk vervoerd. (letsel en leeftijden zijn onbekend) De auto raakte total loss en is weggesleept.


Kilder- beschadigen auto


Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag de spiegel van een bestelbus aan de Bergastraat in brand gestoken. Hierdoor liep het lakwerk van onder meer het portier schade op. De 38-jarige eigenaresse deed aangifte.


Wehl - geen voorrang:aanrijding


Een 25-jarige automobilist uit Doesbrug verleende zaterdag omstreeks 13.50 uur op de kruising Weemstraat - Broekhuizerstraat geen voorgang aan een even oude automobilist uit Hengelo (Ov). De man uit doesburg is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd met onder meer nekklachten. De beide auto's liepen behoorlijke schade op.


Einde berichten



---- --